Eesti Laulu reglement näeb ette kaheetapilist finaali: esmalt valivad žürii ja televaatajad 50/50 häältega välja kolm superfinalisti ning seejärel hääletab vaid publik nende hulgast võitja. Seega tuleks ennustajal esmalt prognoosida žürii ja publiku eelistusi TOP 3 valimisel ning seejärel mõelda, milline laul neist kolmest võiks publikule kõige rohkem meeldida.

Finaali avab Laura Sven Lõhmuse looga “Supersonic”. Lõhmus pole tavaliselt žürii suur lemmik, aga tugev lugu pluss Laura kindel esitus ja diivalik lava-look võivad sedapuhku kohtunike südame heldima panna. Publik näeks heal meelel, et “Supersonic” jõuaks kolme hulka ja seega on Laura üks superfinaali kandidaat.
Pafi koefitsient 3.75.

Poolfinaalis 40 kraadise palavikuga laulnud Hanna Parman on loodetavasti tervise korda saanud, mistõttu Go Away Bird rockib finaalis veelgi kindlamalt. Lihtne ja sümpaatne “Sally” leiab žüriilt omajagu toetust, iseasi on aga see, kui palju publiku hulgas rockifänne on. Kui on piisavalt, siis võib see lugu üllatada.

Mick Pedaja kirgas ja kajav “Seis” on finaali omapärasemaid laule, mis arvatavasti žürii punktikauka hõlpsasti lahti põimib, aga õhku jääb küsimus, kas telepublik kujutab ette, et selline laul võiks Eestit Eurovisioonil esindada. Ei pruugi.

Grete Paia on noorte suur lemmik, mida kinnitab ka fakt, et just televaataja tõstis Lõhmuse teise laulu “Stories Untold” poolfinaalis viie hulka, kuna žüriilt see piisavalt toetust ei saanud. Finaalis võib sama korduda, seda enam, et veidi abbalik lugu pole grammi võrra kehvem kui Laura “Supersonic”, vaat et vastupidi!

Kéa jõudmist finaali võib pidada kenaks üllatuseks, aga võib olla enam vähem kindel, et nii kõvas seltskonnas ei ole tema laulul “Lonely Boy” superfinaali asja.

Kuuendana esinev Jüri Pootsmann on üks tänavuse konkursi suursoosikuid. Mulluse võitja Stig Rästa kaasautorlusel sündinud “Play” on just seesugune laul, mida paljud vaatajad näeksid Stockholmis Eestit esindamas. Kui Jüri finaalis veidi pidulikuma kuue selga paneb, siis peaks superfinaali jõudmine igati loogiline olema.
Pafi koefitsient 1.90.

Kati Laev ja Noorkuu valmistasid tänavuse lauluvõistluse suurima üllatuse, kui publik Urmas ja Anneli Kõivu kirjutatud traditsioonilise romansi “Kaugel sinust” finaali sõidutas. Saaremaa piiga võib publiku peale loota ka finaalis, kuid karta on, et žürii nii vanamoelist lugu ei toeta.

Kui Cartoon asendab laval Kristel Aaslaiu halogrammi või miski muu kaasaegse tehnilise lahendusega, nii nagu nad on lubanud, siis saab nende esinemisest tänavuse finaali kõige suurem küsimärk. Juba poolfinaali puhul krimpsutasid mõned nina, et animatsioon pole ikka see, mis päris live-esinemine ja mõned hakkasid isegi kahtlema, kas nii on üldse aus. Formaalselt peaks Cartooni plaan Eurovisiooni reeglitega küll kenasti klappima, sest seal on kirjas, et artist peab laval esinema, aga pole öeldud, kui kaua peab teda laivis nägema. “Immortality” on uhke ja moekas lugu ning Kristeli vokaal eeldatavasti suurepärane, nii et kõik jääb visuaali taha. Kui see köidab ja publikul suu lahti lööb, siis on Cartoonile tee superfinaali valla!
Pafi koefitsient 3.00.

Teisest poolfinaalist publiku toel edasi saanud Meisterjaan võib oma parmupilliga publikut ka finaalis hullutada, eriti kui kõik Kalamaja kohvikute ja Viljandi folgi külalised otsustavad noorest Tättest teha samasuguse fenomeni, kui aastaid tagasi tehti Robin Juhkentalist, kelle “Siren” põrmustas finaalis ootamatult suurfavoriit Lenna. Selleks peab aga ka žürii “Parmupillihulluse” vastu lahkem olema, sest kolme hulka jõudmiseks ei tohiks vaid publiku toetusest piisata.

Finaali esimese osa lõpetab I Wear* Experimenti sümpaatne elektropop “Patience”, mis heitleb häälte pärast samas nišis kui Cartoon. Kohtunikele võib see lugu meeldida, aga kas sellest piisab superfinaali jõudmiseks, on juba omaette küsimus.

Kokkuvõtteks. Paljugi sõltub žürii koosseisust, aga kui see on samasugune, kui iga kord, siis võiksid muusikaproffide soosikud olla Pootsmann, Pedaja, Go Away Bird, I Wear* Experiment, Laura ja Cartoon, kui viimased laval väga puusse ei pane. Küsimärk on Meisterjaan, sest on võimalik, et noore Tätte edukäik on mõnel kohtunikul tema osas silmad avanud.

Publiku lemmikuteks on eeldatavalt Laura, Pootsmann, Paia, Kati Laev, Cartoon ja Meisterjaan.

Kui hääled kokku liita, siis võiks eeldada, et kindlalt on superfinaalis Jüri Pootsmann, keda võiksid seal saata Laura või Grete Paia ning Cartoon või keegi üllatajatest. Kui publik otsustab totaalselt Meisterjaani taha koonduda, siis läheb superfinaalis väga põnevaks, aga pigem võib siiski eeldada, et seekordse Eesti Laulu võidab kas superstaar Jüri Pootsmann või Sven Lõhmus.