71aastasel mehel kulus ainuüksi pingviini sulestiku puhastamiseks nädal aega, kuid kokku veetis lind de Souza juures tervelt 11 kuud, kirjutab DailyMail. Kui Dindim sai terveks, lasi mees linnukese uuesti vabadusse ega oodanud, et näeb sõpra uuesti.

De Souza üllatus oli suur, kui vaid paar kuud hiljem tuli pingviin tagasi külakese randa ja tundis mehe ära. Nüüd veedab Dindim kaheksa kuud aastas härra de Souza juures ning ülejäänud aja veedab Argentiina ja Tšiili randades. Usutavasti ujub linnuke igal aastal ligi 8000 kilomeetrit, et oma sõbra ja päästjaga uuesti kohtuda. "Ma armastan seda pingviini, ta on nagu minu enda laps ja ma usun, ta armastab mind," kinnitab mees.

Pereira de Souza ütles samuti, et annab Dindimile iga päev kala, et pingviin saaks koguda jõudu pikaks eelseisvaks teekonnaks.

Bioloog Joao Paulo Krajewski, kes intervjueeris Pereira de Souza Globo TV jaoks, ütles: "Ma ei ole kunagi midagi sellist näinud. Ma arvan, et Dindim usub, et Joao on samuti pingviin ja osa tema perekonnast. Kui Dindim näeb oma päästjat, liputab ta oma saba nagu koer ja teeb prääksuvaid rõõmuhüüdeid."