Väga suur abi on spetsiaalsetest salongikaupadest, mida saab enamasti juuksuri juurest osta. Lisaks tunneb viimane hästi ka sinu juuste eripära ning oskab soovitada sobivaid hooldusvahendeid, sest kindlat probleemi saab leevendada kindla toote abil. Nagu ütleb ka kõnekäänd - kui üks asi sobib kõigeks, ei sobi ta millekski. Tõsi – korralikud on ka laiatarbekaubana muudavad tooted, kus seas on mõeldud erinevatele juuksetüüpidele, kuid eelkõige sobivad need siiski tervetele juustele.

Ja siiski – ilu tuleb teatavasti seespoolt ning ka parimat šampooni-palsamit kasutades võib tekkida probleeme nõrkade ja kuivade juustega. Selle asemel, et hädasid kõikvõimalike kapslite ja mikstuuridega ravida, tasub üle vaadata hoopis igapäevane menüü.

Täisväärtuslik toidusedel on kaunite juuste saamiseks äärmiselt tähtis. Seetõttu on dieeti pidavatel või söömishäiretega hädas olevatel inimestel sageli probleeme katkevate juuste või lausa nende väljalangemisega. Mida peaks sööma? Äärmiselt olulised on vitamiinid, mida saab kergesti puu- ja juurviljast, ning mineraalid, mida leidub erinevates teratoodetes, pähklites, seemnetes ning pudruhelvestes. Samuti on vajalikud väherasvases kalas ning linnulihas sisalduvad valgud.

Vesi on kogu organismile, sealhulgas ka juustele, eluliselt tähtis. Säravate ja tugevate juuste heaks soovitatakse juua 8-10 klaasi vett või lahjendatud mahla päevas, et vältida organismi veetaseme langust ning soodustada jääkainetest lahtisaamist. Ilusate-juuste-menüüsse kuuluvad kindlasti ka sojatooted.

Kõige kiiremini kaotavad juuksed vormi väga radikaalsete dieetide puhul, kus puuduvad nii olulised mineraalid, vitamiinid kui ka rasvad. Ekstreemsustele on kaunis juuksepahmakas kahtlemata kõige vastuvõtlikum.