Ewert Sundja vastutus ja ülesanne bändi on publikut üles kütta ja luua hea meeleolu saalis ning ta loodab, et see on ajaga läinud paremaks. “Esiteks, vanasti me esinesime istudes, siis oli seda ka keerulisem teha. Liikuv persoon on ilmselt kaasatõmbavam kui klaveri taga istuja. Ma arvan, et see ennekõike on üks suur eneseületus mõnes mõttes. Isegi kui sa ei tunne, et sa tahaksid rääkida mõne loo, siis hingad sisse-välja… ja noh räägid mingi loo. Sellel hetkel, kui sa noka lahti teed, siis sa pead ikkagi olema veenev,” ütleb Ewert.

Intervjuu käigus ilmses humoorikas fakt, mida paljud fännid ehk ei teagi — Ewerti hüüdnimeks on Eevi! Noormees ise ei teagi täpselt, kust ja miks selline nimi tuli, kuid nüüd kasutavad seda pea kõik tema sõbrad ja tuttavad. “Ma ise hakkasin kutsuma end Eeviks mingil põhjusel. Kui keegi ütleb Ewert, siis ma ikka mõtlen natuke, kas ma olen mingit pahandust teinud või midagi.”

Eeviks kutsub Ewertit ka tema naine Kadri. “Mul on väga vinge naine, kes kahe lapsega, nüüd juba kolmega, hakkama saab ilma hädaldamata. Meil ei ole Kadriga selles osas probleeme olnud.”

Probleemiks ei ole saanud ka tema tihe tuuritamise graafik, kuid loomulikult kaasnevad sellega igatsus ja lähedusevajadus ehk kõik need tunded, mis on siis, kui sa oled eemal neist, keda sa väga kalliks pead.

“Aga mulle tundub, et tuuril lülitan ma ennast natukese teise režiimi,” tõdeb Ewert ja lisab, et kuna ta ei saa mitte midagi süümepiinade vastu teha, siis on tal mõttetu neid tunda. “See on täiesti ebavajalik tunne. See pigem segab mul toimetamist kui ma mõtleksin kogu aeg, et kuidas ma talle niimoodi teen ja tal on seal Eesti ju kõik nii raske. Nii on. Aga kui tuleb käia, siis tuleb käia. Pärast ma olen jälle kodus. Lõppkokkuvõttes ma arvan, et plussid ja miinused saavad kuskil keskel kokku.”

Möödunud aastal ilmus Eesti ühel edukaimal bändil kolmas album “Circles”, kuid üllataval kombel pole draakonid enam nii palju mööda laia ilma tuuritanud. “Ma arvan, et meil ei läinud selle plaadiga nii hästi kui me oleks tahtnud. See on ilmselt see aus vastus. Ma ei ole pettunud. Sellised asjad juhtuvad, see on täiesti normaalne. Küsimus ei ole selles, kas sa hakkad põdema oma aasta tagasi tehtud otsuste või töö pärast, vaid mis sa järgmisena teed.”

22. märtsil annab Ewert and The Two Dragons Saku Suurhallis oma karjääri senise suurima soolokontserti. Rohkem infot tähtsa ürituse kohta leiad SIIT!