“Olin teel hotellist raudteejaama, sinnasamasse, kus pauk käis,” kirjeldas Strandberg oma kogemust “Ringvaate” saatejuhile Grete Lõbule ning tunnistas, et põhjus, miks ta terroriohu keskmesse siiski ei sattunud, oli puhas mugavus — kuna oleks pidanud tegema mitu ümberistumist, sai otsustatud takso kasuks. Ning kuigi Strandberg jõudis edukalt oma sihtkohta ja sai ka koosoleku edukalt peetud, oli kõigi häälestuses siiski tunda, kuidas käesolevad sündmused inimesi muserdavad. “See pole lihtsalt väga tugev konflikt, vaid sõda. Sõda on tulnud meile lähedale!“

Strandberg kinnitas samas, et paanikasse ta ei sattunud ning üle õla vaatama ei hakanud. Ainsaks järelduseks oli lihtsalt, et tuleb katastroofikohast võimalikult ruttu eemale minna. “Mida aeg edasi, seda raskem on selles linnas olla. Täna ei sooviks ma kindlasti Brüsseli tänavatel kõndida, see on väga halb koht, kus olla ja see paneb asjadele hoopis teistmoodi mõtlema — eeskätt sellele, kui habras on meie julgeolek. Täna näeme nii Euroopas kui Eestis, et keerulisi julgeolekuküsimusi ei osata tegelikult lahendada. Küsimus julgeolekus on nutikus ja see, kuidas olla parem maletaja kui need muhamedi usku usujuhid… Me peame oma tunnetuse ja ennustamisvõime paremini tööle panema.”

“Taavi Rõivas on positisioonis, kus ta peab inimesi rahustama, aga see on lihtsalt sõnakõlks, võitnud pole ta mitte midagi. Ja kui te arvate, et kahe aasta jooksul on riik tellinud Tehnikaülikoolilt midagi, siis te väga eksite. Riigil ei ole huvi, me oleme täna situatsioonis, kus mõtlemine, et julgeolek on hangitav esemetena, mida keegi toodab, on täiesti ausalt bluff ja enesepettus! Õnneks hetkel pole Eestiga midagi väga riskantset juhtunud, aga see võib juhtuda ja meie julgeolekumudel on sarnane Euroopale — kõik arvavad, et kusagil on mingi masin, mida saab osta ja keegi on meie eest kõik ära teinud. See on ohtlik hoiak. Sõjaväelased jätavad lihtsalt mulje, et nad kaitsevad, aga tegelikult reaalset süsteemi pole olemas."

Kas jagad Strandbergi hirmu või usud siiski julgeolekusüsteemi olemasollu?