"Warcraft: Alguse" režissöör Duncan Jones on seni peamiselt tuntud ulmekate "Moon" ehk "Kuu" ja "Source Code" ehk "Lähtekood" lavastajana ja hiljuti lahkunud popijumala David Bowie pojana. Videomängurina ja neid karjääri jooksul ka loonud inimesena osutus ta kõige paremaks valikuks.

Algselt oli plaanis teha film koostöös "Evil Deadi" ja "Spider-Mani" triloogiate poolest tuntud režissööri Sam Raimiga, kuid tema ideed ei kattunud Blizzardi visiooniga. Duncan Jones nägi Blizzardi soove läbi, mõistis neid ning asus looma "Sõrmuste isanda" mõõtu fantaasiaseiklusfilmi.

Sarnaselt "Sõrmuste isandaga" vastutab ka "Warcraft: Alguse" praktiliste efektide eest Weta Workshop. Kuigi film ise on suures osas arvutite abil looduud, sest tuhandete orkide lahingusse saatmine oleks teistmoodi palju keerulisem, siis kõikvõimalikud kostüümid, relvad ja proteesid loovad Weta professionaalid, kes on end ajalukku kirjutanud "Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" triloogiatega.

"Warcraft: Algus" on esimene suurem samm videomängude filmiadaptsioonide n-ö renessansis. Järgmiste adaptsioonide hulka kuulub näiteks mängustuudio Ubisoft populaarse seeria "Assassin's Creed" põhjal tehtav film, mis jõuab kinodesse jõulude ajal.

Videomängude adaptsioonidel on halb kuulsus suuresti tänu algmaterjalist kaugenenud filmidele. Filmi- ja mängustuudiod on aga nüüd alustanud koostööd, et seda muljet muuta. "Warcrafti" mängude looja Blizzard Entertainment lõi käed kolme filmistuudioga ning levitajaga Universal Pictures, et töötada käsikäes filmi kallal, mis austaks algmaterjali ja mängude fänne ning aitaks asjatundmatutele tutvustada pika ajalooga maailma.

Filmi peaosades on History kanali (meil ka TV6 pealt jooksnud) sarjast "Viikingid" tuntud Travis Fimmel, Ben Foster ("Pandorum"; "3:10 to Yuma"), Paula Patton ("Mission: Impossible – Ghost Protocol"), Dominic Cooper ("Dracula Untold"; "Need for Speed") jpt.