Tunniajasel simultaanil osales 11 õpilast 4.–11. klassist ja spordigümnaasiumi direktor Priit Ilver. Malesimultaani viis läbi Mai Narva, kes on Eesti 2015. aasta naismaletaja. Ta on Euroopa neidude võistkondlik meister tavamales ja individuaalne meister välkmales. Mai Narva õpib alles 10. klassis, kuid on selles mõtlemisspordialas saavutanud kõrgeid tulemusi.

Audentese spordigümnaasiumi direktori Priit Ilveri sõnul tekkis mõte korraldada malesimultaan just seetõttu, et tuua tavapärasele malemängule põnevust juurde. „Mul on väga hea meel, et Mai Narva oli nõus osalema ja võistlusmomenti noortele pakkuma. Usun, et 12 vastasega mängimine oli ka Maile tore kogemus ja põnev väljakutse,“ lisas Ilver.

Ilveri sõnul on male kooliõpilaste seas üldiselt populaarne. Nii nagu tema isiklik kogemus näitab ja ka õpilastega vesteldes selgus, toovad lapsi ja noori malemängu juurde peamiselt nende vanemad ja vanavanemad. Kodudes mängitakse malet tihti. Paljud Audentese kooli õpilased mängivad usinasti malet ka vahetundides.

Mai Narva mängis nii paljude vastastega simultaani esmakordselt, kõige rohkem on tal korraga olnud viis vastast. „Mulle meeldib ühe vastasega rohkem mängida, sest nii saan ühele partiile paremini keskenduda. Simultaani puhul on vastaseid palju ja see nõuab rohkemat mõtlemistööd ,“ lisas Narva. Kooliõpilastele soovitas Mai selgeks õppida avangud ja kui soov on malega tõsiselt edasi tegeleda, tuleb veel palju mängida.

Viimasena jäi Mai Narva vastu lauda 11. klassi õpilane Klim Gusarov, kes oli ka Mai Narva sõnul täna kõige keerukam vastane. „Tänane mäng oli väga hea, kuid paaril korral tähelepanu hajus ja siis tulid vead sisse,“ muljetas Gusarov. Klim tegi malemänguga tutvust 8-aastaselt ning käis maleringis 7 aastat. Praegu mängib ta malet harva, pigem mobiiliäpis, mis on noorte seas üsna populaarne.

7. jaanuaril tähistati male suurmeistri Paul Kerese 100. sünniaastapäeva ja Maailma Male Föderatsioon (FIDE) nimetas 2016. aasta Paul Kerese aastaks. Seega jätkub maletamine koolides terve aasta.