"Suur sõbralik hiiglane" on tüdrukust nimega Sophie (Ruby Barnhill), kes puutub ootamatult kokku ühe suure sõbraliku hiiglasega (hääle on andnud Oscari võitja Mark Rylance). Hiiglane tuvustab tüdrukule uut salapärast maailma täis ilu ja hädaohte.

SHH viib Sophie Unenägudemaale, kus ta kogub unenägusid ja saadab neid lastele ning õpetab sealjuures Sophiele kõike unenägude maagia ja salapära kohta. Kuna nad mõlemad on seni omaette elanud, kasvab nende kiindumus teineteise vastu iga päevaga, kuid Sophie viibimine Hiiglastemaal pälvib soovimatut tähelepanu teistelt hiiglastelt, kes on muutunud üha tüütumaks. Sophie ja SSH siirduvad peagi Londonisse kuninganna Victoria (Penelope Wilton) juurde, et teda ohtlikust hiiglaseolukorrast teavitada, kuid esmalt peavad nad kuningannat ja tema teenijat Maryt (Rebecca Hall) veenma, et hiiglased on tõesti olemas. Nad mõtlevad koos välja plaani, kuidas hiiglastest lõplikult vabaks saada.

Filmi lavastas Steven Spielberg. Stsenaariumi autor on Melissa Mathison, kes tegi Spielbergiga viimati koostööd filmis "E. T. - sõber kaugelt". "Suur Sõbralik Hiiglane" tuleb kinolinale 2016. aastal, mil tähistatakse Roald Dahli sajandat sünniaastapäeva.

"Suur sõbralik hiiglane" linastub Eestis 1. juulil.