Publik otsustas ka ise Rootsi ametlikku telefoninumbrit testida ning pärast mitmeid kordi proovimist saime toru otsa 31-aastase Juhani. Kohmetu häälega meesterahvas tunnistas koheselt, et pole harjunud inglise keeles kõnelema, kuid on valmis vastama igale oma kodumaad puudutavale küsimusele: "Mida sa Rootsi kohta teada tahad?"

Tahtsime teada, mille vastu rahvas kõige rohkem huvi tunneb, kuid naljakal kombel tuli välja, et tegemist on alles mehe teise telefonikõnega. Tema esimene kõne olevat tulnud Ukrainast ning sealne elanik puudutas klassikalisi teemasid — toit ja ilm.

Muidu üsnagi napisõnaline Juhan elavnes momentaanselt, kui jutuks tuli Eurovisioni lauluvõistlus. “Olen väga elevil ja ootan juba maid. Tahaks, et Rootsil oleks lootust, aga ma ei ole selles eriti kindel. Frans on liiga noor,” ütles rootslane ja tõdes, et eelmisel aastal võidu koju toonud Måns Zelmerlöw oli palju etem. Eestit esindava Jüri Pootsmanni lugu “Play” polnud ta veel kuulnud, kuid andis lubaduse sellega lähimal ajal tutvuda.

Mis puudutab Eestit, siis meie riigi kohta ei osanud ta midagi erilist kosta: “Käisin Eestis viimati kümme aastat tagasi, seal oli tore ja väga külm,” jäi rootslane viisakaks ja tagasihoidlikuks.

Miks otsustas Juhan vabatahtlikuks hakata ja võõraste inimeste kõnesid vastu võtta? “Uudishimust. Laadisin lihtsalt rakenduse alla, tegin kasutaja ning hommikul sain ma oma esimese kõne."

Kuna helistasime Juhanile keset tema tööpäeva, siis jäi meie jutuajamine üürikeseks — kogemus ise oli aga lõbus ning kahtlemata tekkis isu ka mõne teise suvalise rootslasega ajaviiteks lobiseda.

Kui tahad ka ise rootslastele helistada, siis saad seda teha numbril +46771793336.