Viis nädalat kestnud intensiivne "loomelaager" seljataga, esitlesid mehed kõrvuti filmi tulevase operaatori, Normanni elukaaslase Kati Jägeliga. Stsenaarium kannab nime "Tõde peitub vales" ("The Truth Within The Lie") ning räägib kahest armastajast hotellitoas, kust nad ei pääse välja enne, kui räägivad endast ära kogu tõe. Draamafilmi autorite sõnul pole vaatamata sünopsises leiduvatele müstilistele vihjetele tegemist ulmesugemete ega esoteerikaga, kuid detailidesse laskuda ei soovi.

Film, mille tegevus leiab aset Tallinnas, Prahas ja Itaalias, loodetakse teostada toetuste abil, mida nüüd taotlema asutakse: Eesti riigilt ja filmiinstituudilt, Tšehhi Vabariigilt ja kust aga võiks saada. Näitlejate leidmisel toetutakse stsenaariumi kandvusele ning Rossi kontaktidele Hollywoodis, kuid ühtegi konkreetset nime välja öelda veel ei taheta. Linateose tootmispool jääb Normanni kinnitusel kindlasti eestlaste kanda, Eesti näitlejatele jäävad kõrvalosaliste ("uksehoidja") rollid, sest linateos on globaalse levi huvides siiski inglisekeelne.

Nii Normannil kui ka Rossil (kelle viimane film "A Kiss And A Promise" tuli välja 2012. aastal ning milles ta mängis ka peaosa) on filmi vägagi usku – legendi järgi olevatki Normanni kaasa Katiga tööasjus tutvunud (Jägel filmis üles Rossi bändi kontsertvideo) Rossit rabanud Kati ümberjutustus Normanni filmiideest, mille tulemusena kontakti asuti ning lõpuks nädalate kaupa koos istuti ja stenaariumit kirjutati. Normanni kogenematus lavastajana Rossi meelest kuidagi filmi edul jalus ei ole, sest tema sõnul pole ebatavaline, et eikuskilt ilmub välja uus talendikas filmitegija. Kas sellest ka Hollywoodi näitlejate "paatitõmbamiseks" piisab, selgub siis, kui käsikiri on tiirlema saadetud.

Kuigi võtete ega üldse ühegi järgmise sammu kohta filmitegijad veel midagi kosta ei osanud, siis linateose valmides loodetakse edasi põrutada juba Euroopa ja USA suurimatele filmifestivalidele ning miks ka mitte Oscaritele – kõne olevat Normannil juba valmis mõeldud, sest just selle teatega ta pressikonverentsi lahti lõigi. "Kõnes tänan kindlasti Eesti meediat, kes aitasid filmile tuule tiibadesse saada," sõnas Normann.

Publik tegi pressikonverentsi järel juttu filmi tulevase režissööri Henrik Normanniga, kelle jaoks saab tegu olema filmilavastaja debüüdiga. Alustava filmilavastajana Normann endale eeskujusid ei sea, kuigi konverentsil mainis ära Quentin Tarantino. "Kui põrgu sõita, siis heade hobustega," tsiteerib Normann hoopis oma dramaturgilist iidolit Puškinit.

Vaata intervjuust, mida Normann käsikirja valmimise ja oma unistuste kohta rääkis!

Vaata pilte stsenaariumi esitluselt: