"Kui mõelda kuulsatele naistele Eesti levimuusikas, siis just nemad väärivad fookust Eesti muusika Kuusluste esimesel kohtumisõhtul. Nende parimate laulude sõnad on peas mitmel generatsioonil, nende lavatee pikkust võib mõõta aastakümnetega. Mis tunne oli naisena tol ajal kuulsuse tipus olla? Kuidas selles karussellis endaks jääda? Mida ütelda tänastele noortele muusikutele? Vastused nendele ja paljudele teistele küsimustele saab 28. aprillil," teavad korraldajad.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis alustav Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus. Lisaks kuuleb eri generatsioone ühendavates esitustes nende muusikute loomingu paremikku.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja Eesti levimuusika näituse tarvis eksponaatide kogumine nii tuntud muusikute kui ka kõigi teiste muusikahuviliste käest. Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks, eesmärgiga säilitada ja näidata rahvale Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodumaal kui väljaspool kuulsust on toonud.

Muuseumisse on juba jõudnud esemed, kostüümid ja fotod Anne Veskilt, Tõnis Mägilt, Ivo Linnalt, Vello Salumetsalt ja Uno Loobilt aga ka Ott Leplandilt ja teistelt noorema generatsiooni tegijatelt.

Otsi lisainfot www.kuulsustekoda.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.

EMKK kohtumisõhtud:

28. aprill - Els Himma, Helgi Sallo ja Heidy Tamme
19. mai 2016 - Toomas Lunge ja Jaan Elgula
31. mai 2016 - Tõnis Mägi ja Ivo Linna

Meediapartner Delfi, õhtut toetavad EV100, Eesti Kultuurkapital, Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ja Eesti Rahvusringhääling.

Kolme külalise juttu ja muusikat suunab Silver Kuusik.

Piletid hinnaga 15 ja 10 eurot on müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.