"Minu käest on küsitud, kaua ma seda saadet tegin ja aus vastus on, et 25 aastat. See aeg, kui ma Alot tundsin. Pärast tema surma see küpses ja küpses, kuni selle aasta alguses võtsin härjal sarvist," kirjeldas ta ning tunnistas üles, et on koos Aloga kirjutanud suisa 7 laulu. "Saatesse valiku tegemine oli väga raske, tuleb üritada valida kõige tähtsamad ja olulisemad. Alol oli väga palju sõpru, ta meeldis väga paljudele. Mul oli saate nimel 15 intervjuud ja igaüks neist kestis peaaegu tunni. See oli põhjalik ja suur töö," rääkis Kersna. "Alost ei ole siiani terviklikku käsitlust, sellist suurt ülevaadet, mille meie nüüd lõpuks tegime. Ma üllatusin, kui võimas looja ta tegelikult oli ja kui lühikese aja jooksul ta nii võimsaid asju suutis korda saata."

Kuigi nüüdseks on laialdaselt teada, et Alo vaevas raske depressioon, paljastas Kersna, et Alo polnud eriti enesekindel. "Nagu kõik suured loojad, oli ta hästi tundlik ja hästi ebakindel. Seda ta ei seedinudki ära lõpuks, seda suurt tõusu ja suurt langust. Tema traagika on selle saates sees. Peab olema ikkagi väga tuim inimesetükk, kui selle saate lõpuks ei ole paar korda pisar langenud."

Innustust andis telemehele paar kuud tagasi nähtud Oscari-vääriline eluloofilm samuti siit ilmast liialt vara lahkunud lauljatarist Amy Winehouse'ist. "Väga hea film oli. Ma vaatasin seda ja mõtlesin, et miks meie peaksime tegema kehvema filmi või saate? Minu eesmärk oli teha vähemasti sama hea. Ma arvan, et pärast reedeõhtust saadet ei pea tänavale tulema karumaskis," muigas ta.

"Alo.Surematu" on ETV eetris reedel kell 21.40.