"Ma arvan, et hästi palju on õnnes kinni, sest ma pole kunagi kellelegi asju ise saatnud, pigem stilistid ja artistid tulevad minu juurde," rääkis Roberta Einer saates "Ringvaade", kui Marko Reikop palus tal selgitada oma edu tagamaid. Disainer usub, et kui kellelegi jääb midagi silma, siis see liigub Londoni küllaltki kitsas moeskeenes kiiresti edasi.

Ülikooli lõpuetenduse päeval võttis Robertaga ühendust Lady Gaga isiklik stilist. "Ta ütles, et neil on vaja Hilary Clintoni galale ühe päeva pärast nelja erinevat komplekti minu asjadest," kirjeldas Roberta moetööstuse kiiret töötempot. Just Lady Gaga kaudu said tema loomingust teada ka teised kuulsused.

Ent nüüdseks on Roberta prioriteedid pisut muutunud. "Täna ta ei ole enam see klient, keda ma tahaksin näha enda asjades," sõnas disainer ning ta usub, et klientide valimine on tähtis, sest just nii säilib eksklusiivsus.

Hea disaini saladuseks on Eineri sõnul tugev aluspind. Kvaliteet ja tootmine peavad olema tasemel ning just seda taset nägi ta kaheksa aasta jooksul Londoni ja Pariisi moemajades töötades kõrvalt. Viimase üheksa tegutsemiskuu edu oskab Einer ainult õnne nimele kirjutada. "Ajastus on tähtis, kogu selle minimalismitrendi keskel maksimalismi, värvide ja tekstuuriga peale lennata... Paljudele see ei meeldi, aga neile kellele meeldib, meeldib väga."

Roberta loomingu hinnad algavad 100€ ja küündivad 4500€. Ühe kleidi valmistamine, mida kaunistavad erinevad litrid ja muud huvitavas tehnikas tehtud detailid, võtab kümnel töötajal üle kahe nädala aega.

Moemaailmas loetaks üheks suurimaks eeliseks kaubamajadele eksklusiivsuse müümine. Roberta Eineri looming on hetkel müügil USA-s, Saks Fifth Avenue kaubamajas ning selle meeskond seisab hea selle eest, et naise kollektsioonid oleksid igal juhul läbimüüdud.

Olulisi probleeme Einer oma töös pole täheldanud, kuid sõnas, et kuna ootused igale järgnevale kollektsioonile on kõrged, tekitab pisut muret nende täitmine. Ka rikkaks end Einer veel ei pea. "Ma pole endale kunagi endale palka maksnud, sellist igakuist palka pole olemas. Kõik, mis tuleb sisse, läheb tagasi sinna ärisse ja inimeste palkamiseks, kes mind aitavad," lisas ta.