Tallinna Ehituskooli kodulehe ja Facebooki külastajad on aidanud välja selgitada, millised on popimad erialad põhikooli lõpetajate seas

  • Ehitaja;
  • elektrik;
  • puusepp;
  • tisler;
  • viimistleja.

Ehitajaks (kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitust) õppima asudes saad selgeks mõõdistamise, õpid paigaldama müüritisele soojustus-, tuuletõkke- ja heliisolatsioonimaterjale, õpid tõste- ja müüritöid, betooni- ja krohvimistöid, hüdroisolatsiooni- ja soojusisolatsioonitööd.

Elektriku (sisetööde elektriku) eriala valides saad teada, kuidas elektrienergiat toodetakse ja kuidas see kodudesse jõuab, õpid hoone elektrisüsteemide ehitust ja automaatika juhtimist, elektrimootorite lülitusskeeme ja nõrkvooluseadmeid.

Puusepa (puitkonstruktsioonide ehituse) eriala õppima tulles saad teada, milliseid ehituskonstruktsioone olemas on, õpid puitliidete ja puitkarkass-seinte, puitvahelagede ja -põrandate, katusekonstruktsioonide ja puitrajatiste ehitamist, katusekatete paigaldamist.

Tisleriks õppima asudes õpid puitu materjalina tundma, seda käsitsi töötlema ja töötama puidutöötlemispinkidega, õpid tundma ja lugema jooniseid, mööbli- ja puittoodete konstrueerimist ja valmistamist.

Viimistleja (ehitusviimistluse) eriala valides õpid tundma erinevaid konstruktsioone ja nende osi, aluspindu ja nende ettevalmistamist, materjale ja nende kasutust, õpid värvimist, tapeetimist, plaatimist.

Lühiülevaade programmidest, täpsemalt loe õppekavadest kooli kodulehel.

Koolimaja ja praktikabaasiga saab tutvuma tulla juba täna. Tallinna Ehituskool asub Pärnu maantee ja Tammsaare tee ristmikul — Pärnu mnt 162. Sisseastumisavaldusi võetakse vastu 6. juunist 8. augustini 2016. a., tööpäeviti kell 10:00–14:00.

Loe täpsemalt vastuvõtu tingimustest SIIN

Vaata kindlasti suurt galeriid ja tule õppima!
Jaga
Kommentaarid