Seekordse Schillingu programmi on tänaseks kinnitatud rahvusvahelise kaliibriga elektroonilise muusika trio Garden City Movement Iisraelist, 2000ndate üks mõjukamaid Rootsi indie-pop bände The Embassy, paljukiidetud minimalistlik darkwave'i duo The KVB Inglismaalt ja värske Tallinna post-rock ansambel Levski. Kokku astub festivalil üles tosinajagu ansambleid nii Eestist kui mujalt.

2010. aastal Londonis alustanud The KVB, kelle hüpnootilises muusikas segunevad omavahel reverbirohke shoegaze ja minimalistlik elektroonika. Bändi suurem läbilöök saabus 2014. aastal, kui salvestati EP legendaarse USA grupi Brian Jonestown Massacre liidri Anton Newcombe'i Berliini stuudios, kus tehti koostööd ka varem Stereolab'is mänginud trummari Joe Dilworth'iga. The KVB 2015. aasta album „Mirror Being“ leidis sooja vastuvõtu rahvusvahelises muusikapressis ja seda mainiti ka mitmetes aasta parimate albumite edetabelites. Duo viimane album „Of Desire“ ilmus selle aasta märtsis Geoff Barrow (Portishead, Beak) plaadifirma Invada alt.

The Embassy on alates 1999. aastast Göteborgis tegutsev duo, kelle muusikas segunevad disco, twee-pop ja pub-rock ning mida on kirjeldatud kui täiuslikku heliriba mõnele napsusele grilli- või rannapeole. Bänd ise nimetab oma saundi ka „alamklassi disco'ks“. 2000ndate alguses oli The Embassy üks mõjukaimaid Rootsi indie-bände, kes sai tänu oma „anti-rock“ hoiakule ja provotseerivatele kontsertidele nii ohtralt kiita kui ka parasjagu vaenlasi. Duo on tänaseks välja lasknud kolm albumit ning terve rea singleid ja EP-sid, suurema osa neist legendaarse Rootsi leibeli Service (Jens Lekman, Tough Alliance) alt.

Garden City Movement on Tel Avivis tegutsev indie-elektroonika trio, kelle muusika võib varieeruda mahedatest hüpnootlistest rütmidest kuni keldripidudele sobivate tantsulugudeni. Bänd jõudis oma 2013.a. EP-ga „Entertainment“ ka rahvusvahelisele muusikaturule ning pälvis rohkelt heakskiitu olulistel muusikalehekülgedel, sh Pitchfork, Fader, Stereogum jt. Kolmik on juba jõudnud üles astuda olulistel festivalidel nagu Primavera Sound ja Glastonbury ning andnud kontserdi Boiler Roomi sarjas (üleilmselt populaarne veebis ülekantavate kontsertide ja DJ-pidude sari).

Levski on värske Tallinna ansambel, mis tegutseb kogenud bassisti Kostja Tsõbulevski juhtimisel ja koondab endas mitmeid andekaid multiinstrumentaliste. Žanriliselt post-rock’i piirimaile paigutuv Levski kutsub kuulaja seilama seiklusrikastele helimeredele, kus õhulised ja õrnad meloodiad vahelduvad suurte endasse haaravate teemadega, mitmekeelsed laulud instrumentaalteostega, vana uuega.

Ülejäänud esinejaskond tehakse teatavaks mais. Schillingu piletite eelmüük Piletilevis on alanud. Lisainfo leiab festivali koduleheküljelt!