Minneapolisest pärit José James omandas muusikahariduse katlana pulbitsevas New Yorgis. Neist 90ndatest pärineb ka artisti kompromissitu armastus hingestatud muusika vastu, kus sõbralikult sulandusid Radiohead’i ja Nirvana käredamad toonid, jõuline hiphop ja John Coltrane’i, Billie Holiday ja Marvin Gaye’i aegadeülesed kõlad. Oma muusikas kombineerib José James jazzi ja souli voolavuse ning R’n’B sensuaalse olemuse hiphopi rütmidega. Tema kontsert Jazzkaarel algab kell 21 Vaba Laval.

Jazzkaare neljapäeva avaesinejaks kell 18 on Peedu Kass Momentum. See on bassist Peedu Kassi, pianist Kristjan Randalu ja trummar Toomas Rulli trio, mis täna esitleb esimest, omanimelist albumit. Seni on trio kontserte andnud rohkem välismaal kui Eestis. 2015. aastal esines ansambel esimese eesti jazzikollektiivina Euroopa suurima jazzmuusika messi Jazzahead põhiprogrammis.

Kell 19:30 astuvad Telliskivi Loomelinnaku Punases Majas rahva ette Itaalia lauljatar Maria Laura Baccarini ja prantsuse viiuldaja Régis Huby, kes pakuvad publikule unikaalse versiooni itaalia muusikalisest poeesiast kaasaegses võtmes. Intiimne ja teatraalne esitus avab kuulajate ees legendaarse Itaalia laulja, helilooja ja näitleja Giorgio Gaberi pärandi. Muusikalised jutustused viivad kuulaja ühiskonnakriitiliselt vürtsitatud Itaalia teatri- ja muusikamaailma.

Õhtu võtab kell 23 kokku Ewert & the Two Dragonsist tuntud Erki Pärnoja sooloprojekt, filmiliku soundiga “Himmelbjerget” (taevamägi). Jazzkaarel on võimalik kitarristi värske käekirjaga muusikat nautida klubilikus atmosfääris, live-esituses, kus löövad kaasa ka tema sõbrad õpinguaegadest Rootsis – Ulrik Ording ja Filip Leyman ning Eesti muusikud Jonas Kaarnamets kitarril ja Peedu Kass kontrabassil, elektri- ja sündibassidel.