Kino ei tähenda juba ammu ainuüksi filmikunsti nautimist. Juba seitsmendat aastat järjest saab Forum Cinemas kinodes Coca-Cola Plazas ja Ekraanis nautida Metropolitan Opera suveooperite sarja. 29. juunist kuni 10. augustini näidatakse nelja erinevat teost, mis on salvestatud otse New Yorgi Lincolni Etenduskunsti Keskusest. Esitamisele tulevad klassikalised ooperid nii 18. sajandi lõpust kui ka 20. sajandi vahetust algusest. Itaalia heliloojate Giacomo Puccini ja Gaetano Donizetti ning austerlase Wolfgang Amadeus Mozarti looming jõuab kõigi ooperihuvilisteni suvistel kolmapäeva õhtutel kell 19.00.

Suvehooaja avab Puccini melodramaatiline meistriteos „Tosca“, mille keskne tegevusliin jutustab kuulsast ooperilauljast, vabamõtlejast kunstnikust ning sadistlikust politseiülemast, keda ühendab poliitiliste mängude ja armastuse rägastik. Metropolitan Opera lavastuses kannavad Puccini ajatu ooperi ette suurepärased osatäitjad - armukadedat diivat kehastab Patricia Racette, tema armsama Cavaradossi rollis astub üles Roberto Alagna ning jõhkra Scarpiana näeme George Gagnidzet.

6. juulil näeb kinodes Donizetti koomilise ooperižanri pärlit „Armujook“, mille on lavastanud Bartlett Sher. „Armujoogi“ aaria on saanud populaarseks tenorite kontsertnumbriks ning helilooja kirjutatud redaktsioon on jõukohane esitamiseks vaid ekstraklassi lauljatele. Peategelaste rollis astuvad lavale särava häälega Anna Netrebko ning Matthew Polenzani.

3. augustil saavad muusikasõbrad osa teisest Puccini ooperist „Boheem“. See on Metropolitan Opera enim esitatud teos, mille on lavastanud Franco Zeffirelli. Kõrgel tasemel rolliesituse teevad Anita Hartig hapra Mimina ja Vittorio Grigolo tema kirgliku armsama Rodolfona.

Suveooperite hooaja lõpetab Mozarti „Nii teevad kõik naised“ ehk „Così fan tutte“ 10. augustil. See oli helilooja jaoks väga isiklik teos armusidemete keerukusest, mille toob lavale Metropolitan Opera pikaajaline muusikaline juht James Levine.

Suveooperite ajakava:
29.06.2016 kell 19.00 TOSCA
06.07.2016 kell 19.00 ARMUJOOK (L’Elisir d’Amore)
03.08.2016 kell 19.00 BOHEEM (La Bohème)
10.08.2016 kell 19.00 NII TEEVAD KÕIK NAISED (Così fan tutte)

Kõik suvehooaja ooperid leiad siit.