"The Last King" viib vaatajad 1206. aasta Norra kodusõja keskele. Kuningas on reedetud ja tapetud ning kuningliku vereliini lõpetamise nimel soovivad reeturid kõrvaldada ka tema imikust poja. Kaks meest võtavad tulevase kuninga enda hoole alla, muutes sellega Norra ajalugu. Film põhineb reaalsetel ajaloolistel sündmustel.

Peaosades on "Troonide mängus" Tormund Giantsbane'i kehastav Kristofer Hivju, "Kon-Tikis" maadeavastajana suurepärase rolli teinud Pål Sverre Hagen ning History kanali "Viikingitest" pärit Thorbjørn Harr. Filmi režissöör on peaasjalikult Norra filmimaastikul tegutsev Nils Gaup, kelle vahest tuntuimate filmide hulka kuulub ka Eestis linastunud perefilm "Teekond jõulutäheni".

"The Last King" näeb hea välja. Filmis on hulganisti mõõgalahinguid, verd voolab ojadena ning muidugi on ka erakordses koguses suusatamist. See ei olegi tegelikult nii imelik, sest esimesed märgid suusatamisest pärinevad Põhja-Venemaalt 6000 ekr. 1760-ndatel korraldas Norra armee ka suusavõistlusi. Seda ajaloolist fakti pole filmid üldse ära kasutanud. Rõõm tõdeda, et "The Last King" seda teeb.

Film linastus Norras juba veebruaris, aga laia levikusse jõuab 17. juunil video on demand (VOD) süsteemi kaudu.