Veebilehekülje Feminist Culture asutaja Alexis Isabel Moncada käis idee välja Twitteris, kui säutsus järgneva teate: "Ma loodan, et Disney muudab Elsa lesbiks. Kujutage ette, kui ikooniliseks printsessiks ta saaks." Pärast esmase säutsu positiivset vastuvõttu tegi ta asja ametlikuks: “Dear @Disney, #GiveElsaAGirlfriend." Seda on edasi jagatud juba üle 1700 korra ning mitmed meediakanalid on kulutulena levinud kampaania ka üles korjanud.

MTV.com intervjuus selgitas Moncada oma mõttekäiku järgnevalt: "Ma ei näinud üles kasvades filmides kordagi olukorda, kus üks printsess armub teise. See olukord pole muutunud isegi praegu. Meelelahutustööstuses on olnud koletistesse armunud tüdrukud, inimestesse armunud mäekollid ja isegi täiskasvanud naised, kes armastavad mesilasi, aga me pole kunagi näinud tõelist samasoolist suhet." Ta lisas, et paljud LGBT (lesbi, gei, biseksuaal ja transseksuaal) kogukonna liikmed näevad "Frozenit" kui metafoori tunnistamaks, kes sa tegelikult oled, aga tulevase filmi peategelane Elsa lõpetab kindlasti hoopis mõne printsi või kuninga käte vahel."

Twitteri kampaania sai alguse pärast GLAAD-i kriitikat Disney omandusse kuuluvate "Star Warsi" ja Marveli filmide suunas. Ühingu arvates on gei- ja lesbitegelasi meelelahutustööstuses liiga vähe ja see pilt peab muutuma. Kui fännide kampaania püüab Disney tähelepanu, siis võib veel kõike juhtuda. Lõpuks ei tehta filme iseendale, vaid publikule ja LGBT kogukond on osa publikust.

"Lumekuninganna ja igavene talv 2" peaks kinodesse jõudma järgmise aasta jooksul.