Filmi toodavad Screen Gems ja Mythology Entertainment. Stsenaarium valmib õudusfilmi "13 Sins" kirjutaja David Birke'i käe all.

Slender Man on üks kuulsamaid hiljutisi väljamõeldisi. Ta on osa interneti loodud õudusmütoloogiast, mida on viljelenud aastaid õuduslegende levitav Creepypasta ja veebilehekülg Something Awful. 2009. aastal korraldati Something Awful foorumites fotovõistlus. Eesmärk oli kasutada olemasolevaid pilte, neid töödelda ja lisada sinna midagi hirmsat. Üheks kõige populaarsemaks osutus Eric Knudseni pilt pikast näotust mehest lastemänguväljakul. Pildile järgnesid mitmed koopiad, see haaaras interneti tähelepanu. Pärast algsest pildist sündinud tuhandeid fännipilte, mitmeid fännifilme ja mitut edukat videomängu on Slender Man omandanud lausa populaarkultuurilise väärtuse. Seda populaarsust ära kasutades idee filmist sündiski.

Filmi sünnile andis kindlasti hoogu juurde ka 2014. aasta juhtum, kus kaks 14-aastast tüdrukut meelitasid sõbranna metsa ja pussitasid teda 19 korda. Nad tegid seda väidetavalt Slender Mani nimel. Nad kartsid, et kui nad seda ei tee, siis tapab Slender Man nende vanemad. Telekanal HBO tootis juhtumi ja Slender Mani mütoloogia põhjal ka dokumentaalfilmi "Beware the Slenderman".

Slender Mani võlu seisneb suurel määral tema määramatuses - iga inimene on aidanud kaasa selle väljamõeldise arengule. Fännipildid, jutud, filmi ja videomängud on Slender Mani loole alati midagi juurde andnud. Täispikast mängufilmist võib kujuneda tavaline Hollywoodi õudusfilm, sest üks filmi tootjatest Screen Gems on pigem tuntud viletsate raamatu - ja videomänguadaptsioonide poolest. Nende käe all valmisid näiteks "Uhkus ja eelarvamus ja zombid", "Carrie" uusversioon ning "Resident Evili" filmiseeria.

Slender Mani filmile pole režissööri veel valitud, kuid lugu pikast näotust lastemõrvarist loodetakse valmis saada 2017. aastaks.