LP-le on teada, et Olegi uus väljavalitu on 26-aastane Anastasija Udalova, kes on Läti riikliku teehooldusettevõtte ametnik ja kellega koos nähti teda ka Estonias “Luikede järve” esietendusel.

“Kahju, kui see nimi on juba nii avalikult teada,” nentis Irina Osinovskaja Ingrid Veidenbergile antud intervjuus ja lisas, et kohtunud ta Anastasijaga pole.

Foto: Erakogu

Udalova nimi pole ei Läti ega ka Eesti meedia jaoks sugugi võõras — möödunud aastal seostati teda Läti Raudtee altkäemaksuskandaaliga, milles Oleg Ossinovski oli kahtlustatav.

Anastasija oli kihlatud sotsiaaldemokraatlikku erakonda Koosmeel kuuluva seimisaadiku Andrejs Elksninšiga, kes väidetavalt aitas Ossinovskile advokaadi leida. Telesaate "Nekā personīga" andmetel kontrollib Elksninš väidetavalt kohalikku hiigeluudistekanalit Gorod.lv, mis jättis Ossinovskit puudutava altekäemaksuuurimise suuremalt jaolt kajastamata. Ametlikult kuulub Gorod.lv Anastasija Udalova emale.

Toona keeldus Udalova Läti Delfile kommenteerimast, kas ta tunneb Ossinovskit ning eitas temaga ärilisi suhteid. Ka uute sündmuste tuules pole ta nõustunud ajakirjanikega suhtlema.