"The Shallows ehk maakeeli "Madalik" on olnud töös mitu aastat. Filmi esialgne režissöör Louis Leterrier ("Nüüd sa näed mind", "Riskikuller 2", "Titaanide kokkupõrge") lahkus eelmise aasta juunis lavastajatoolilt, et tuua ekraanidele hoopis Sacha Baron Coheni hiljutine komöödia "000: Idioodist agent" ("The Brothers Grimsby"). "Madaliku" uueks režissööriks osutus kunagi ka Eestit maininud õudusfilmi "Orb" ning Liam Neesoni märulifilmide "Otselend" ("Non-Stop") ja "Öine jaht"("Run All Night") režissöör Jaume Collet-Serra. Blake Lively ("Adaline'i aeg", "Roheline lantern") on filmi peakangelanna - see on tema soolofilm.

Blake Lively on abielus "Deadpooli" staari Ryan Reynoldsiga ning just tema mehe üks vanemaid rolle ellujäämisfilmis "Elusalt maetud" ("Buried") olevat talle andnud julguse võtta vastu füüsiliselt ja psühholoogiliselt raske roll filmis, mis on täiesti tema enda kanda.

Siinkohal pean tegema sügava kummarduse treileri monteerijate suunas. Väga lihtne oleks olnud lõigata kokku igav mittemidagiütlev klipp, aga need 2 minutit ja 30 sekundit panevad ilusti paika loo, tutvustavad tegelast ning näitab, milline õudus teda ees ootab. Klipp on monteeritud hoogsalt ja isegi leidlikult. Pean silmas seda ühte pettemanöövrit, kus vaataja pannakse arvama, et nüüd ründab hai, aga sellele järgneb hoopis õuna söömine.

"Madalik" jõuab Eesti kinodesse 12. augustil. Selleks ajaks on merevesi siinmail juba külm ja kui ei ole, siis ega pärast seda filmi vette niikuinii ei julge minna. Seda hirmu ei pruugi ära võtta ka tõsiasi, et Pirita või Pärnu rannas pole võimalik haide peale sattuda.