Mänguritel ja mänguhuvilistel on põhjust olla ettevaatlikud, sest Hollywood pole senini suutnud teha videomängudele väärilist filmiadaptsioone või algmaterjali kvaliteedist sõltumata lihtsalt head filmi. Muidugi on erandeid - 2006. aasta "Silent Hill" on üks nendest. Erand võib muutuda tavaks pärast "Assassin's Creedi" edu.

Mida tehakse seekord teisiti? Fännide heameeleks seisavad filmi kvaliteedi eest terve hulk talente. Filmi peaosades on karakternäitlejad Michael Fassbender ja Marion Cotillard. Režissöör Justin Kurzel väisas Eesti kinosid eelmise aasta lõpus Shakespeare'i eepilise filmiadaptsiooniga "Macbeth". Kui see veel positiivsust ei sisenda, siis nii palju on veel teada, et Michael Fassbender on ka filmi produtsent ning ta on jälginud stsenaariumi arengut läbi erinevate faaside. Mängustuudio Ubisoft hoidis seekord filmil hoolega silma peal.

"Assassin's Creed" ei ole ühegi varasemalt ilmunud mängu otsene adaptsioon. Kui mänguseeria on läbi käinud 1191. aasta Süüriast, renessansiaegsest Itaaliast, revolutsiooniaegsest Ameerikast, piraatide kuldajastust, Prantsuse revolutsioonist ja viktoorianlikust Londonist, siis film suundub esmakordselt 15. sajandi Hispaaniase. Lugu leiab aset kahe ajastu vahel - tänapäev ja minevik. Peategelane Callum Lynch viiakse tema ainulaadset geneetilist koodi ära kasutades kaugesse minevikku, et nurjata Templirüütlite plaane nii minevikus kui ka tulevikus.

Lisaks ülalolevale pildile ilmusid hiljuti ka need kaks. Ei maksa imestada, kui varsti jõuab meieni ka üks korralik treiler.

"Assassin's Creed"
"Assassin's Creed"