Sergei on üks tänavusi favoriite, mis tähendab, et järgmine Eurovision võib toimuda Venemaal, kirjutab BBC.

“Gay elu eksisteerib Venemaal,” sõnas eurolaulik väljaandele Newsbeat antud intervjuus. “Jutte ja kõlakaid on rohkem kui tegelikke probleeme. Tahan, et te kõik tuleksite ja näeksite seda oma silmaga.”

Venemaa seadus lubab kohalikel võimudel blokeerida homoseksuaalsust promovaid veebisaite.

Eurovisioni lauluvõistlusel on suur hulk fänne, kes kuuluvad LGBT kogukonda. Aastal 2014 nimetas üks vene poliitik seda “üleeuroopaliseks geiparaadiks”.

Eurovision 2016 entrants perform in Moscow

Hiljuti koges Iisraeli eurolaulja Hovi Star Venemaal ametnike homofoobiat. Muusikul ei lubatud riiki siseneda ning tema pass reibiti tükkideks.

“Kõik pole vikerkaarekarva, aga ma loodan südamest, et sellist asja ei juhtu enam mitte kunagi mitte kellegiga. Ei ole väga lahe, kui sa lähed kuskile — eriti seoses Eurovisioniga — ja tehakse midagi sellist,” rääkis Hovi.

Hovi rõhutas, et intsidendiga ei olnud kuidagi seotud Sergei. Noormehed on omavahel saanud hoopis headeks sõpradeks ja Sergei oli Venemaad väisavale Hovile suurepäraseks võõrustajaks.

Sergei tahab kinnitada, et LGBT kogukonnast tulenevad külalised on tema riiki äärmiselt oodatud. “Kui Venemaa korraldab järgmisel aastal Eurovisionit, on kõik siin teretulnud ja võivad ennast turvaliselt tunda.”

“Andsin Moskva geiklubides kaks kontserti ja rahvast oli palju. Te peate seda ise tulema kogema!”

Ürituse korraldajad jälgivad hoolikalt, et mingisugust diskrimineerimist ei toimuks. Võistluse järelevaataja Sietse Bakker ütleb, et on Venemaad puudutavate muredega kursis. “Venelased teavad, et Eurovision esindab avatust, sallivust ja mitmekesisust. Võistlusel osaledes on nad nendele väärtustele alla kirjutanud.”