Võidulooks osutunud "1944" on lugu sõjast ja kannatustest. Veel enne konkurssi püüdis end puudutatuna tundev Venemaa Ukraina liigse politiseerituse ettekäändel võistluselt eemaldada, kuid lugu lasti siiski läbi. "Olin kindel, et kui laulad ja räägid tõde, siis see puudutab inimesi. Mul oli õigus," sõnas lauljatar pressikonverentsil. "Tahan, et mu lugu oleks sama võimas nagu "Schindleri nimekirja" heliriba," lisas ta.

Pressikonverentsi saad vaadata siit:

Lõplik paremusjärjestus sai finaalis selline: Ukraina, Austraalia, Venemaa, Bulgaaria, Rootsi, Prantsusmaa, Armeenia, Poola, Leedu, Belgia, Holland, Malta, Austria, Iisrael, Läti, Itaalia, Aserbaidžaan, Serbia, Ungari, Georgia, Küpros, Hispaania, Horvaatia, Ühendkuningriigid, Tšehhi, Saksamaa.

Vaata Jamala võiduesitust:

Vaata pilte Ukraina reaktsioonist võidule:

Publik elas oma blogis Eurovisionile taaskord kaasa nii pildis sõnas. Lisaks Publiku kohapealsele tiimile rääkisid kaasa kõik Publiku toimetajad ning lisaks veel väga eriilmeline seltskond tuntud Eesti inimesi: legendaarne perebänd Sõnajalg, samuti ütlevad sõna sekka 2010. aastal Oslo Eurovisionil kollektiivi Malcolm Lincoln lauljana Eestit esindanud Robin Juhkental ning samuti Eesti heliloojate liidu liige ja diplomeeritud helilooja, mitmeid Eurolaule kirjutanud Imre Sooäär.