Publik toob ära mõned mahlakamad palad eilsest Juure ja Kivirähu saatest, mis käisid läbi meie Euroblogist. KUULA kogu saadet uuesti "Rahva Oma Kaitse" kodulehelt.

- Belgia (iroonilis-positiivsel)t: Väga ilus lugu, paremat ei olegi kuulnud! Väga ilusad hõbepaberist riided ka.

- Holland: Miks meie poiss Pootsmann nii kena polnud?

- (Kivirähk) Mul pole Jüri Pootsmannist kahju! Sai koju lõpuks. Mart Normet võttis tal passi ära paariks päevaks, aga nüüd sai lõpuks koju. Mõtle, kui oleks pidanud siiani seal olema.

- Aserbaidžaan: Nad (naised) on ilusad küll, aga neil on kurjad vennad. Kui pole plaani ära võtta, siis parem ära jama! / Kuidas selle kostüümiga vetsus käiakse? Kas tuleb ühes tükis ära võtta? / Dekoltee on olemas, see on juba suur asi.

- Ungari: Mina siiralt ütlen, et mulle meeldib see lugu. Mulle meeldib see tugev mees, kes lööb trummi lõhki. Hiir hüppab ja kass kargab ka. See ongi selle luuletule järgi tehtud.

- Itaalia: Kas meil on aiandussaade? Kesse kuses selle tiigi sinna? Itaalia Normet ikka, kes selle tüdruku tõsi sinna. Miks ei oleks võinud Jüril olla selline tiik seal taga?

- Iisrael: Vaata, tal on soeng kuidagi imelik, kuidagi ühe külje peale kaldu, viib veel tasakaalust välja. Äkki tal on juuksur ühest silmast pime? Aga tõesti väga ilus! Üldse on tase täna palju parem!

- Miks Mart Normet poleks võinud teha nii, Kaire Vilgats või keegi keerleks rattas? Miks Eestil pole kunagi olnud okseratast laval?

- Rootsi: Muljed on sümpaatsed. Meenutas ühte Kuldse Trio lugu. Meenutas ka Meisterjaani. Kas maailm on nüüd parem või halvem paik, kui see lugu valmis sai? Halvem ta pole. Vaata kui lihtsalt said läbi ka: tuleb poiss koduriietetga ja üksi, ei läinud 2000 eurot ülikonna peale.

- Saksamaa: Siit küll mingit stripinumbrit oodata ei ole, aga kergelt pedofiilne maik on küljes...

- Poola: Mulle meeldib selline Poola traagika. Lahing on kaotatud ja hobune on surnud, aga ikka laulab edasi. Ja juuksed on ka õliselt ripnema pandud. Kas tal on võrksärk all? Mina nutsin praegu. Poola saatus on ikka karm olnud. Mul on sest riigist nii kahju.

- Kas me Austraalia poolt hääletada saame? / Saame, aga see maksab raha. / Aga meil ju raha on. / Jah, aga ma parem hoiaks kokku. Ega raha pole rukis.

- Küpros: See on see hullumeelse näoga mees. Jube tüütu lugu. Nägin unes teda veel pärast oma jubeda näoga. Miks ta ise seal puuris pole? Küprose Normeti analoog mõtles, et jube lahe, viime lavale puuri ja paneme töllid sinna sisse. Mis nad teevad seal puuris? Midagi ei tee, tulevad sama lolli näoga välja. (Meenub, et tuleb positiivne olla) Aga mulle see lugu meeldib! Minu arust on… südamlik ja positiivne. Perekeskne! Ja muusika on tantsuline. Üks hüppas nii kõrgele, et ma pole kunagi näinud, et keegi hüppab nii kõrgele!

- Leedu: Juhiks tähelepanu soengule – selle noormehe soeng maksis sama palju kui Jüri ülikond. Aga leedu mehed on ilusamaks läinud. Varem olid sellised tümakad ja märksa rustikaalsemad tegelased. Aga eks see Euroopa mõjutab ka. Ja milline hääl! Kust see tuleb? Inimesel on kaks kohta, kust hääl saab välja tulla, tal tuleb suust.. Uskumatu talent! Leedus on palju heliloojaid, aga nii andekat pole veel nähtud. Mul tõmbab krampi, tahaks ta autogrammi. Tubli poiss, pane veel! (Paar takti lugu kuulanud) Nagu ingel laulaks! Ja hüppas läbi tulerõnga! Nüüd on must nagu söepoiss! Pintsak põles sootuks ära, sai põletushaavu, aga laulab edasi. Nii andekas! Vaat tema jõudis finaali, Jüri Pootsmann ei jõudnud. Oleks Jüri ka hüpanud läbi rõnga, oleks äkki ka saanud, aga ülikond oli liiga kallis!

- (Juur) Huvitav, kas Ieva Kupce on juba harjunud, et ta nüüd Ilvess on? Kui allkirja kirjutab. Mul juba aastanumbriga läheb segamini. Äkki kirjutab Ieva lihtsalt? (Kivirähk) Miks peaks naine üldse kirjutama, mees kirjutab tema eest. (Juur) Sa oled õudne seksist!

- Läti: Sellist meest ma nägin täna juba. Ma muidugi mõistan Eurovisioni põhipubliku vajadusi, poisse on vaja. Aga mida ta kisab? Kiljub lausa. See on päris traagiline, kui oled enda arust kodumaal jube andekas artist, tuled siia ja koridorid on samasuguseid täis.

- Ukraina: Saadaks David Vseviovi Eurovisionile. Ei laula üldse, läheb lavale ja räägib lihtsalt 3 minutit sellest, millest vaja. Stalinist näiteks. Eriti kui Venemaa võidab, siis oleks väga mõistlik. Või saadaks Hillar Palametsa hoopis? Mingi muss peaks muidugi taustaks olema. Urmas Lattikas mängib klaverit või Olav Ehala.

- Malta: Kas see on see inimprussakas? See ju kuulus mees. Mulle ta meeldib. Keegi peab ometi seda tööd tegema. Ajab oma naba välja nagu varre ja keerutab selle otsas. See mees teeb austusväärset tööd ja läheb kunagi pensionile. Vaata, kui pühendult ta oma tööd tegi, nüüd lamab nõrkenuna.

- Armeenia: Mis see hobune teeb siin laval, kuhu ratsutama hakatakse? See hobune hakkab kohe laulma meile.

- Justin Timberlake: Timbu on ka vanaks jäänud, soliidseks läinud. Paksuks ka. Huvitav, mis narkootikume ta kasutab? Pragu me seda teada ei saa, aga kui sureb, siis tehakse põhjalik analüüs maosisule. Huvitav, kui ta osaleks, kas ta võidaks Eurovisiooni? See pole kindel, Eurovisioon on nii kummaline. Ta vib ka viimaseks jääda. Kas ta on kõik oma sugulased kaasa võtnud? Kas tal on mustad sugulased? Rootsi produtsentidele oli see pauk küll – kutsusid üksi, tulid kümnekesi ja kõik tahavad pappi.

- Mõtle, kui Eurovisiooni ajal päike plahvatab ja kõik see imelik maailm kaob. Siis, kui on väheke toibutud, on selline Mad Maxi stiilis maailm ja kõik need olendid hakkavad maa alt välja roomama. Maailmas elu kaob, jäävad ainult prussakad ja Eurovisioon. Iga aasta prussakad istuvad ja vaatavad.

- Petra Mede žüriihääletuse järel: Daame on endale vahepeal süstinud mingit ainet, mis teda püsti hoiab.

- Mans Zelmerlöw žüriihääletuse järel: See Rootsi saatejuht on nilbik, pressib kohe võitja külje alla!

- Jüri Pootsmanni kohta: (Juur) Ma ei viitsi Jüri Pootsmannist pikalt jaurata. Poiss on väga tubli ja katsuge ise mängida kaarte ja laulda samal ajal. Ta kaotas selle mängu.

- (Kivirähk) Pootsmann lõi hoopis millegi muu kui välimusega - näiteks välimusega. Ta võib-olla ei skoorinud lauluväljakul, aga ta skooris buduaarides.

*Tekst ei ole sõna-sõnaline transkriptsioon.