"Ukraina lugu oli mingi sellise imekoodiga, mis lihtsalt toimis. See lugu kohe rebis," kirjeldas helilooja oma emotsioone lugu kuulates. "Tema ime on selles, et lugu on ise väga hästi kirjutatud, samas on ta hästi kaasaegse kõlaga. Ja see artist on uskumatult võimas! Ta suutis selle laulu vaatajateni tuua nii hästi nagu üldse saabki, ei kujuta ettegi, kes veel võiks nii hästi. See on talle ilmselt nii südamelähedane lugu," kiitis Pajusaar džässlauljatar Jamalat, kes ühtlasi loo autor. "Täiuslik esitus, müstika lihtsalt!"

Žürii esimehena selgitas Pajusaar, kuidas juhtus nii, et suurfavoriit Venemaa ehk Sergei Lazarev oma looga "You Are The Only One" meie ekspertidelt punkte ei saanud. Pajusaar kinnitab, et nii väita pole päris õige ning ilmselt ei saa inimesed hääletusssüsteemist päris täpselt aru.

"Ei saa öelda, et Eesti zürii ei andnud punkte. Meie süsteem oli selline, et kõik žüriiliikmed reastasid kõik osalejad. Ju siis lihtsalt ei mahtunud 10 parema sisse. Kui ei saanud, siis ei saanud – selleks oli siis mingi põhjus. Žurii ongi selleks, et lugusid eri parameetrite järgi professionaalsel pinnal hinnata," sõnas ta.

Mis siis puudu jäi? "Mina pakun, et muusikaliselt polnud nii põnev, oli põnevamaid, kogu jutt. Ainult meeletult võimsa ja hullumeelse visuaaliga võid sa lõigata tavakodanikurahvast, aga žurii on kohustatud vaatama ka teisi nüansse. Mitte midagi pole halvasti, said kolmanda koha ja žüriide arvestuses 5.-6. kohale. Miks mõned maad arvavad, et nemad peavad ilmtingmimata võitma? See on mingi arusaamatus, kui nad nii arvavad," märkis Pajusaar.

Jüri Pootsmanni esituse osas leidis Pajusaar, et esitus jäi paraku lihtsalt konkurentide võimsuse varju. "Vaadates ei tekkinud tunnet, et ei peaks saama finaali, kuid midagi nagu oleks ära kukkunud. Võrdleme teda turbomootoriga: sel hetkel, kui ta oleks pidanud kõik peale panema, läks tema nagu säästurežiimiga, võimsust ei tulnud taha, samas kui konkurentidel oli see võimsus. Mõnikord ei jookse asjad kokku, kuid tragöödiat pole, kõike juhtub. Eestil on läinud 24 aastaga pööraselt hästi, ei maksa üle dramatiseerida. Metsikult kõrge tase oli sel aastal," lohutab helilooja.