"Oma olemuselt olid 90ndad aastad Eestis nagu ellujäämiskursus Metsikus Läänes. Kõik alustasid koos nullist, õhus oli vabadust, meeletust, teadmatust ja lootust. Minu meelest kajastus see teatav teadmatus ja kaootilisus ka muusikas," sõnas unustamatu poistebändi Black Velvet liige Lauri Liiv. Isiklik lemmikalbum on Lauril 90ndadest Madonna "Ray Of Light".

Hiljuti linastunud 90ndatest rääkivas filmis "Päevad, mis ajasid segadusse" mänginud lauljatari Merlyn Uusküla jaoks seostub nende aastatega just Eesti tantsumuusika: "Sel ajal olid ju kodumaise muusikatööstuse kuldajad ja need artistid ja muusika on muutunud omamoodi kultuseks, mida on alati mõnus kuulata ja meenutada."

Paludes Lauril 90ndate klubiskeenet meenutada, räägib ta üsna ausalt: "Eks ta selline välismaa järeleaimamine oli. Võimalused olid, kellel kuidas. Oli väga uhkeid klubisid, aga ka uskumatuid urkaid. Kuid mis peamine – inimesed tõesti armastasid klubides käia ja meeletult pidutseda. Selliseid pidusid nagu 90ndatel, ei mäleta ma ühestki teisest ajast. Pidutseti nii, nagu homset polekski. Kui tänapäeval otsivad inimesed väljas käimiseks kohti, kus sarnase elustiili ja muusikamaitsega inimesed kogunevad, siis 90ndatel oli seda vähem ja seetõttu oli ka klubisid külastav seltskond täiesti seinast-seina. Mul on hea meel, et ma sain olla osa sellest, aga veel parem meel on mul selle üle, et see üsnagi enseshävituslik periood läbi sai."

Ka Merlyn leiab, et sinna ajastusse ta hea meelega tagasi ei läheks: "See aeg on kordumatu ning muutunud nostalgiliseks. Inimestele läheb see ajastu väga korda, sest tõepoolest, kui ühel ilusal päeval on kõik piirid valla, ärid õitsevad ja poed on ilusaid asju täis, võib see üleminek olla tõesti unustamatu. Aga sellesse aega päriselt tagasi ei läheks, tänapäeval on ikkagi elu parem." Kui küsida Merlynilt 90ndate stiili kohta, mis on muutunud teatud seltskondades kultuslikuks, leiab ta, et platvormking ja krepilokk võib vahel lahe olla, aga üldiselt 90ndate stiil talle ei istunud.

Kogu Retro FM lava programm avalikustatakse maikuu jooksul. Õllesummer Festivali piletid on saadaval Piletilevis.