Neljaliikmelised võistkonnad projekteerisid ja valmistasid 5-meetrise sildega terassilla mudeli. Silla elementide maksimaalne pikkus võis olla 1,2 meetrit ja sild pidi taluma kuni 1000 kilogrammist koormust. Oluline oli, et mudel oleks võimalikult kerge, tugev ja lihtsasti kokku monteeritav, kuid samas ilusa ja originaalse välimusega.

Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna dekaan Siim Idnurm ütleb võistluse kohta järgmist: "Ka lihtne konstruktsioon võib olla ilus juhul, kui selle elemendid on õigete proportsioonidega. Õigete proportsioonide valikuks on vajalikud põhjalikud teadmised ehitusmehaanikast ja sillakonstruktsioonidest."

Võistlejate võisid valmistada silla ise või lasta see valmis teha metallitöö ettevõtetes. Viimane nõuab palju täpsemat projekteerimist ning põhjalikumat ettevalmistust.

Võistlussildade mudelite hindamisel on oluline selle monteerimise kiirus, vastupidavus koormusele, originaalsus ning esteetika. Silla jooniste esitamise tähtaeg oli 1. veebruaril, pärast mida vaadati eelhindamisel kõik joonised üle ning veenduti nende ohutuses ning vastavuses võistluse reeglitele.

Võistluse koondarvestuse võitja saab auhinnarahana 1600 eurot, autasustatud on ka koondarvestuse teine ja kolmas koht. Lisaks antakse välja 3 eriauhinda. Kokku on auhinnafondi suuruseks 4800 eurot.

BRICO võistluse sihiks on Euroopa tudengite vahel sõbralikus õhkkonnas teadmiste ja kogemuste vahetamine, et mitmekesistada inseneriõpinguid.