Kui vaadata seda, milliseid nimesid on oma seniste laste puhul eelistanud Toomas Hendrik Ilves, võib märgata liitnimede armastust, kus esineb ka mõõdukalt pikki vokaale ja ohtralt konsonante, eriti k-tähte — Luukas Kristjan, Juulia Kristiine ja Kadri Keiu. Ühtlasi tuleb presidenti kiita eestipäraste nimede valimise eest, kuna kaks last kolmest oleksid võinud ameeriklannast ema Merry Bullocki tõttu vabalt kanda hoopis ameerikapäraseid ning rahvusvaheliselt suupärasemaid nimesid.

Ieva Ilvese valikud on olnud tunduvalt pehmemad ja ka vähem patriootlikud — liitnimed meeldivad ka talle, sest vanima poja nimeks on pandud väga lätipärane Ralfs Jānis (Jānis on muide lõunanaabrite kõige populaarsem nimi) ning Ieva tütreke kannab suisa ingellikku nime Isabella, mis ei keera keelt sõlme ka teiste rahvuste esindajatel.

Publiku nimeekspertide hinnangul otsustavad Ilvesed tõenäoliselt nime kasuks, mida hääldatakse ja kirjutatakse nii eesti, läti kui inglise keeles võrdlemisi ühtemoodi, kuna kui presidendi ametiaeg lõppeb 11.oktoobril ja lapse sünnidaatum jääb sellest edaspidisesse aega, pole Ilves enam Eestiga nii kapitaalselt seotud, et peaks eneseteostuse leidmiseks siia elama jääma. Nii ongi kõigi riikide uksed valla ning lapsele suupärase nime valimine väga praktiline tegu.

Läti nimedest on Wikipedia andmetel popimad Jānis, Andris ja Juris, kuid neidudest Anna, Kristīne ja Inese, mistõttu on ka Õhtulehe nimeeksperdid võtnud väga julgelt spekuleerida, et tüdruku sünni puhul kerkivad variantidena esile Kristina- Kristiina- Kristīne või Anna. Poisi puhul on aga keeruline, kuna Jānis on Ieva pojale juba pandud. Äkki sekkuvad hoopis suguvõsast pärit nimed — Toomas Hendrik Ilvese isa oli Endel, mis on ka lätlaste nimede hulgas täiesti olemas.