Tallinnas Pärnu mnt 133 kortermajas elaval lauljal ja näitlejal Lauri Liivil ning veel kahel sama maja elanikul vajus süda saapasäärde kui avastasid, et nende vastas seisavad kohtuhagiga laenuandja Swedbank ja sihtasutus KredEx. Viimaste taotlusel kaasati protsessi ka osaühing Brem Kinnisvarahooldus, keda asus esindama tippadvokaadi Aivar Pilve büroo. Kolm korteriomanikku on tänaseks päevaks läbi käinud kõik kohtuastmed Riigikohtuni välja ja tänavu kevadel, pärast pikka kohtulahingut, said korteriomanikud, tavalised inimesed meie hulgast, lõpliku võidu Eesti äriilma rikaste ja ilusate üle. "Ega me isegi selle võimalikkust algul päriselt uskunud," ütles Liiv.

Swedbanki hagi saabus Liivile ja ülejäänud kahele korteriomanikule üle kolme aasta tagasi, 2013. aasta veebruaris. "Töötasin tol ajal Soome ja Rootsi vahel kurseerival laeval," rääkis Liiv. "Lõin Rootsis ühel hommikul oma kirjakasti arvutis lahti ja sealt vaatas selline üllatus vastu, et minu vastu on esitatud hagi ja saadetud kohtukutse. See kiri tuli minu jaoks täiesti lambist ja tegelikult ei tulnud mulle mitte midagi meelde, millega võiks see seotud olla. Pealegi oli tegemist nii suure summaga. See lõi ikka mõneks ajaks päris korralikult rivist välja. Kogu aeg oli see asi nagu kuklas."

Hagis nõuti kolmelt korteriomanikult koos viivistega solidaarselt 135 776,8 eurot. See võlg oli väidetavalt tekkinud Swedbankilt võetud laenust, mille korteriomanike ühistu oli võtnud oma maja kordategemiseks. Tegelikult oli kortermajas küll 32 korterit ja maja remont puudutas ühtviisi kõiki korteriomanikke, kuid seadus on lihtsalt selline, et laenuandja sai ise otsustada, kellelt ta laenu tagasi nõudma hakkab.

See polnud antud juhul aga isegi peamine probleem, tõeline probleem seisnes hoopis selles, et ei Liiv ega tema väitel ka ükski teine majaelanik polnud Swedbankilt laenu võtmisest kuulnudki, rääkimata siis veel laenamisest. Majaelanikud said nii suurest võlast kuuldes nagu puuga pähe, sest kuigi hagi saadeti vaid kolmele korteriomanikule, võisid need omakorda hakata raha sisse nõudma kõigilt ülejäänutelt.