Filmist välja jäänud stseenis astuvad üles Jaan Rekkor, Henrik Kalmet, Joosep Jürgenson ja Roland Laos

"Polaarpoisi" režissöör Anu Aun selgitas lahti ka stseeni taustaloo: "Meil oli enda jaoks valmis mõeldud selline taustalugu, et Ott (Jaan Rekkor) on endine tuntud maletaja, kellel on suure võistluspinge all juhe kokku jooksnud. Temaga ühes palatis resideeruv poistekamp (Henrik Kalmet, Joosep Jürgenson ja Roland Laos) nokib ja norib tema kallal kuni Ott ühel hetkel plahvatab. Mis sellest kõigest edasi saab, seda näeb filmis. Väga lõbus oli jälgida Rekkori-Kalmeti kokkumängu, sest nad lustisid pidevalt improviseerida ja iga duubel oli isemoodi."

Iga stseeni või kaadri välja lõikamine on filmitegijate jaoks tihtipeale väga valus ülesanne. Kõik tundub justkui vajalik, aga kui tegu tehtud, siis kerkib mõistmine, et ilma nendeta on ikkagi parem. Uurisime režissöööril, kuidas käib stseenide välja lõikamise protsess.

Kuidas tekib see mõistmine, et stseeni filmist välja jäämine on mõnikord kõige parem lahendus mõne osa tööle saamiseks?

"Kill your darlings!" oli fraas, mida meie õpetaja Jüri Sillart filmikoolis meile ikka ja jälle meelde tuletas. Armsatest stseenidest loobumine on alguses alati raske, aga kui film on lõpuks koos, siis saad aru, et terviku mõttes oli see ainuõige lahendus. Sel hetkel kui kõik tundub veel nii nii oluline, et mitte millestki ei raatsi loobuda, on väga suureks abiks teised meeskonnaliikmed, kes on kõige filmisse puutuvaga sama palju kursis kui režissöör, aga suudavad olla materjali suhtes objektiivsemad. Minule olid suureks abiks produtsent Priit Pääsuke, monteerija Margo Siimon ja operaator Heiko Sikka. Nendega koos sai läbi vaadatud mitmeid kümneid versioone filmist, analüüsitud, brainstormitud, kärbitud ja ümber tõstetud kuni lõpliku versiooni valmimiseni.

Kui palju materjali kogunes ja kui palju nö. montaazipõrandale jäi? Ja kas näeme ka neid kunagi näiteks DVD peal.

Välja jäi päris palju toredaid stseene. Üht-teist välja lõigatud materjalist on meil plaanis lähiajal avaldada sotsiaalmeedias. Huvilistel tasub silma peal hoida Polaarpoisi Facebooki lehel ja kiigata meie Youtube kanalit. Mis täpselt DVD peale jõuab, seda ei oska veel öelda.

"Polaarpoiss" on praegu Eesti kinodes.