70. juubeliaastat tähistav festival on maailma vanim järjepidevalt tegutsenud filmifestival, mille missiooniks on rahvusvaheliste kinopärlite ja talentide avastamine ja tutvustamine. Selle aasta “Euroopa perspektiivid” koondavad endas valikut parimatest uutest kontinentaal Euroopas valminud filmidest. “Emaga" samas kategoorias esitletakse veel näiteks Florian Gallenbergeri filmi “The Colony”, mille peaosades astuvad üles Emma Watson ja Daniel Brühl, ning Rúnar Rúnarssoni draamat “Sparrow”.

Mängufilmi “Ema” rahvusvaheline esilinastus toimus aprillis New Yorgis Tribeca Filmifestivalil, mille võistlusprogrammist tõstsid filmi esile muuhulgas sellised väljaanded nagu The New York Times ja Village Voice. Film teenis suurepärased arvustused ka rogerebert.com kaasautorilt Sheila O'Malley'ilt, Variety’lt ja teistelt filmitööstuse väljaannetelt.

Produtsent Aet Laigu sõnul on film valitud veel mitme rahvusvahelise festivali programmi, kuid täpsem info avalikustatakse samaaegselt festivalide vastava meediakajastusega.

"Ema" linastused Edinburghis:

Teisipäeval, 14. juunil kell 11:10 Cineworld 3 (pressilinastus)

Neljapäeval, 16. juunil kell 20:50 Cineworld 3 (avalik linastus)

Reedel, 17. juunil kell 18:00 Odeon 2 (avalik linastus)

Mängufilm “Ema” räägib mõrkjas-humoorika loo unistuste püüdmiseks tehtud tormakatest otsustest, mille tagajärjed jäävad unistajaid end veel tükiks ajaks meelde tuletama. “Ema” peaosades mängivad Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints ja Rea Lest.

“Ema” stsenaariumi on kirjutanud Leana Jalukse ja Al Wallcat, režissöör on Kadri Kõusaar (“Kohtumõistja” (2013), “Magnus” (2007)) ning operaator on Soomest pärit Jean-Noël Mustonen (“Kohtumõistja” (2013)). Filmi tootis produktsioonifirma Meteoriit. Filmi produtsent on Aet Laigu ning filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Viru Filmifond ning telepartneriks on Eesti Rahvusringhääling.