Vähem kui kahe nädala pärast Jõgeval toimuval naiste tantsupeol "MeheLugu" tähistab peo patroon Ivo Linna koos ligi 5000 tantsija ja publikuga ka oma 67. sünnipäeva. Iseäranis pidulikuks tõotab kujuneda kell 19 algav finaalkontsert, mille lõppedes pakub sünnipäevalaps kõigile kontserti vaatama tulnuile tükikese torti.

"Sellest tuleb üks igati uhke tordisöömine," ütles tantsupeo korraldustoimkonna juht Airi Rütter."Saladuskaatte all võin öelda, et meil on veel vabu kohti kontserdile. Kes soovib Eesti selle suve ühest kaunimast etendusest osa saada ja Ivoga koos torti süüa, peab kiirustama."

Finaalkontserti oodatakse vaatama kokku ligi 2000 pealtvaatajat.

II Eesti Naiste Tantsupidu MeheLugu on kujunemas 2016. aasta Eesti suurimaks rahvakultuuripeoks. Sellest on osa võtmas ligi 5000 tantsijat nii Eestist kui ka välismaalt.

"MeheLugu" on lugu Eesti mehest, sellest kuidas mees näeb naist läbi oma silmade ja südame. Tantsulavastuses põrkuvad kaks maailma – avatud ja elurõõmus ning suletud ja kibestunud. See on lugu, milles on kirge ja armastust, aga ka viha ja põlgust. Ivo Linna kõrval aitab lugu jutustada Jõgeva juurtega näitleja Tiit Sukk.

Etenduse lavastab mitmete üldtantsupidude lavastaja ja liigijuht Ülo Luht. Peo muusikajuht on Toomas Lunge ja tekstide autor Heiki Vilep.

Pidu toimub Jõgeva linna staadionil 12. juunil. Kavas on peaproov-etendus ja kaks kontsertetendust. Pileteid etendustele müüb Piletilevi.