"Ameerika Suvi" pole sugugi esimene Eesti film, mis vajas rahalist abi järeltöötluse lõpetamisel. Viimane oli näiteks Anu Auna "Polaarpoiss", mis oli mitu nädalavahetust järjest Eesti vaadatuimate filmide edetabelis üsna kõrgel kohal.

"Ameerika Suve" Hooandja leheküljel kirjutatakse, et see film puudutab meid kõiki, sest raamatumüügist on saanud Eestis unikaalne fenomen — kõik teavad kedagi, kes on suve Ameerikas veetnud, kellel on hästi läinud, kellel halvasti, igaühel oma lugu. See film on võimalus 1.5 tunni jooksul nendest lugudest osa saada. Ilma, et peaks ohverdama kolm kuud imekaunist Eesti suve."

"Ameerika Suvi"

Film on üles võetud 2015. aasta septembris 3 nädala jooksul Californias ja Nevadas. Tegemist on esimese Eesti täispika mängufilmiga, mis on filmitud guerilla-meetodil USA-s. See tähendab väikest entusiastlikku meeskonda, 18-tunniseid võttepäevi, olematut eelarvet, käepäraseid rekvisiite ning filmimist tavaliste inimestega nende igapäevakeskkonnas. "Ameerika Suvi" jõuab Eesti kinodesse veel sel aastal.

Filmis peaosades on noored Eesti näitlejad Einar Kuusk, Kristo Viiding, Helena Pruuli ja Jarmo Murumaa. Filmi režissöör ja kaasprodutsent on Eesti ühe edukaima idufirma asutaja Rain Rannu.

Üks peaosalistest Einar Kuusk on tuntust kogunud kui youtuberi, näitleja ja režissöörina. Tema viimaseks filmiks oli HÕFF-il linastunud lühifilm "The Most Beautiful Day".