1. Grete Klein sai Saagimilt suudluse

Siis, kui Publik 2011.aastal Grete Kleini intervjueeris, liitus jutuajamisega ka bravuuritar Anu Saagim, kes kuulutas, et selleaastased seksikad ei kõlba kuhugi. “Sitt! Sitt! Sitt! Sina ei ole seksikaim, mina ei ole seksikaim! Bullshit!” teatas Anu Gretele ja suudles tollal ilmatüdrukuna leiba teeninud neidu kirglikult huultele. Vaata videojäädvustust!

2. Kati Saara Vatmanni pulm

“Kati abiellus just praegu,” kuulutas peokülaline 2011. aasta peo kuumimat uudist. Teisisõnu, Kati Saara Vatmann saabus Kroonika peole mehega, keda ta hellitavalt Terminaatoriks hüüdis ja kellega sealsamas abiellus. “Kati puhkes tseremoonia ajal nutma,” vahendas sündmusel juures viibinud pealtnägija ja rääkis, kuidas Terminaator, kelle kodanikunimi on Tarmo Arumets, olevat koos Katiga lavale astunud ning abiellumist tähistati ansambli The Beatles lauluga “All you need is love” (“Kõik, mida sa vajad, on armastus” toim.)

“Ma sain naiseks,” õhkas Kati vahetult pärast pulmatseremooniat Publikule. “Alguses plaanisime teha omaette pulma vaid kahekesi. Aga kuna Krista on mu hea sõbranna, siis otsustasime, et teeme ikkagi hoopis siin, Kroonika seksikate peol,” sõnas ta. Paraku jäi Kati ja Tarmo kooselu vaid kolme ja poole kuu pikkuseks ning sama aasta augustiks oldi juba suure pauguga lahku mindud.

3. Ilma kutseta Strippar Marco

Strippar Marco on üks neid avaliku elu tegelasi, keda naljalt kuhugi lihtsalt külalisena ei kutsuta, aga kes ometigi kõikjale sisse trügib. Üks esimesi sellelaadseid pidusid oli Kroonika 2013. aasta pidu, kuhu ta koos kaaslasega sammud seadis ja eriti uhkel ilmel fotograafidele poseeris, hoolimata sellest, et tal kutset polnud. Uksel tuli probleem aga siiski ilmsiks ning sama kiirelt kui ta ilmus, tuli Marcol ka Kadrioru puude vahele kaduda. Ei päästnud isegi uksel leiutatud hädavale, et ta Anu Saagimi asemel tuli. Ega ikka ei tulnud küll!

4. Jälle Marco … ja Fideelia rinnapartii

2014. aastal saabus Marco taaskord ilma kutseta, kuid sedapuhku läks tal paremini — koos paljastusi mittepelgava staarfeminist Fideeliaga õnnestus tal isegi esiuksest sisse saada. Kaua ei tulnud aga esimest performance’it oodata — daam punases heitis fotostendi ette jõudes mantli seljast ja paljastas oma hõrgu rinnapartii.

5. Müstiline tõmmu daam

Möödunud aastal sammus Estonia teatri ette lahti rullitud punasele vaibale keegi esmapilgul tundmatu tõmmu daam, kes nagu üsna ruttu selgus, polnud keegi muu kui TV3 vigurvädast pressiproua Annely Adermann, kes end aasta telesaate ”Su nägu kõlab tuttavalt” lainel mustanahaliseks moondas. Või nagu ta ise ütles: saigi pruuniks teiseks juuniks!

Sotsiaalmeedias sattus Adermann otseloomulikult kohe ka rassismisüüdistuste sihtmärgiks: kas siis läänelikus kultuuriruumis saab niisugust asja aktsepteerida, kui keegi mustanahalist parodeerib? Terava keelega Adermann ei jäänud vastust võlgu ja kinnitas pikas “seletuskirjas”, et rassist ta kindlasti pole ja tõi oma kogemusest välja uue tahu — kuidas muutumismängust sai sotsiaalne eksperiment.

6. Anu kuldsed rinnad

Siinse seltskonnamaastiku kuninganna Anu Saagim saabus möödunud aastal toimunud vanaaegse Hollywoodi teemalisele peole valges pükskostüümis, mille dekoltee pakkus jumekat ja kumerat vaatepilti kõikidele silmapaaridele.

“Ma ei ole vanaaegne inimene, ma olen väga glamuurne,” vastas Saagim TV3 reporteri Anna-Maria Veidemann-Makko küsimusele, kas siis vanasti käidi Hollywoodis ringi, rinnad paljad. Saagim oletab, et isegi, kui rindu ei paljastatud, siis Hollywoodi ikoonilised kaunitarid siidkleitide all rinnahoidjat ei kandnud.

7. Saagimi ja Lusti kätš punasel vaibal

2013. aasta Kroonika peo eel toimus otse TV3 uudistekaamera ees reporter Katrin Lusti ja bravuuritar Anu Saagimi vahel väike sõnasõda — nimelt küsis Lust Saagimilt, kui palju maksis tema pungilik peorõivastus. Seltskonnadaam kostis vastu, et outfit on väärt 1500 eurot. Üllatunud intervjueerija uuris seepeale Saagimi suhteliselt ebakulukale rõivavalikule vihjates, et kas summa kulus juuksepikendustele. Teravast märkusest kohkumata nähvas mitte just suu peale kukkunud bravuuritar uhkelt minema kõndides vastu: “Kuule, vaata oma rämpskleiti. Seppäläst ostsid selle, vä?”

8. Lensini tulikuum küüt

2010.aastal pärjati Kroonika poolt aasta seksikamateks Uku Suviste ja Tanja Mihhailova, kuid õhtu staariks oli kahtlemata ajakirja peatoimetaja Krista Lensin, kes saabus peole tuletõrjeautoga!


9. Saagim kiusas vetsus Kati Tootsi

Kolm aastat tagasi pälvis Kati Toots Kroonika Aasta Lemmiku tiitli ning Krista Lensin selgitas Publikule, et Kati on alati koostöövalmis ja suurepärane inimene. “Ja ta müüb nii hästi” kiitis Lensin. Saagimil oli aga oma versioon, mida ta otsustas Katile välja öelda. “Mina arvan, et sa oled kaval naisterahvas, sa oskad õige nupu peale vajutada, Väike kingitus, väike teene… See huvitab paljusid, aga paljud ei julge seda küsida. Mis sa arvad, miks sina said kõige sõbralikuma kliendi tiitli? Kas sa oled kinkinud sinna asjakesi? Andnud altkäemaksu?” uuris bravuuritar Katilt otse tualetis. Kusjuures, kahe naisterahva vestlust ei seganud sugugi see, et Publiku kaamera kogu asja kõrvalt jäädvustas.

10. Kroonika laulud

1997.aastal sündis ETV saates “Klaver põõsas” Tõnis Mägi laulule „Moonika“ töötlus „Kroonika, kroonika…“. Video režissöör on legendaarne Leo Karpin. Kroonika 10. sünnipäevaks aga valmis teine laul „Säravad tähed“, mille autoriteks olid Priit Pajusaar ja Glen Pilvre.