Björn Ulvaeuse ja Benny Anderssoni esmasest koostööst on möödunud 50 aastat ning eile õhtul tähistati seda Stockholmis privaatse peoga, kirjutab Billboard.com.

Tegemist on lausa teise ABBA-üllatusega sel aastal — bänd sai üle pika aja kokku ka 20. jaanuaril, et avada seal nende muusikali teemaline restoran Mamma Mia! The Party, mis põhineb muusikalis nähtud Kreeka tavernil ning pakub Vahemere stiilis toite ning ohtralt meelelahutust.

Eilsel taaskohtumisel jagas aga fantastiline nelik ajaloolist hetke ning rõõmustas peokülalisi ka muusikalise vahepalaga, mida pole juba aastakümneid kuuldud ega nähtud. Sotsiaalmeedias levib tähtsast taaskohtumisest ohtralt pildimaterjali, kuid ühtegi videot pole internetti veel lekkinud.

Pärast 1974. aasta Eurovisioni lauluvõistluse võitmist lauluga “Waterloo” saavutas ABBA meeletu edu nii Euroopas, Ameerikas kui ka Austraalias. Oma hiilgeajal oli ABBA The Beatlesi järel populaarsuselt teine ansambel, kuid aastal 1981 otsustasid nad pausi teha ning aasta hiljem mindi ametlikult laiali. Legendi kohaselt pakuti bändile taaskord tuuritamise eest miljard dollarit, kuid nelik lükkas selle pakkumise tagasi.