Kui Nykänen möödunud laupäeva õhtul kontserdiks valmistus, teatati talle kurba uudist. Tema 88-aastane ema Vieno helistas talle ja ütles, et tema isa Ensio (85) on surnud. Nykänen karjatas vaid telefoni ning viskas selle puruks ja õhtu edasine atmosfäär oli väga pingeline. Hoolimata traagilisest uudisest võttis Nykänen end kokku ja astus siiski lavale, et anda publikule väärikas etteaste.

Nädalapäevad enne kurvastavat uudist oli aga Matti läinud liiale alkoholi ja medikamentide manustamisega. "Tulin esinemiselt koju, mul on olnud keerulised ajad, kontserte on järjest vähem ja nii ma trimpasin õlut ja neelasin purgitäie rohtusid," sõnas mees. Matti manustas suures koguses ravimit Panacod, mis on paratsetamooli ja kodeiini sisaldav tablett, mida kasutatakse tugevate valude vaigistamiseks.

"Tänu jumalale jäin ma ellu. Jäin koduaeda õue magama, kuid enne seda tahtsin ma maja katusele ronida," sõnas Nykänen. Tugevatoimeliste valuvaigistite väärkasutus on Nykäneni abikaasa Pia tõeliselt muretsema pannud. "Pia sai sellest tõelise šoki," tõdeb Matti.