"Ma olen saanud eluaeg nii palju peksa, et ei hakka võrdlema, kas olen saanud rohkem peksa teles või Riigikogus," teatas Aunaste muigamisi. "Mihklil on, kuhu tagasi minna, mina olen eluaeg olnud niivõrd keskpärane ajakirjanik, et mul pole mitte mingisugust tahtmist kuhugi minna. Mina olen rõõmsalt selles rongis, mida keegi juhib, vaatan välja ja peaasi, et rong sõidab õiges suunas. Mind ei huvita, karjääritegemise geen mul puudub!" kinnitas ta.

Seda, kui õiges kohas Aunaste aga enda meelest Riigikogus on, illustreeris ta näitega, mille kohaselt üks tema valimislubadustest kohe pärast parlamenti potsatamist ära tehti. "Mäletad, kui seisin siin, 500 eurot käes ja lubasin, et kõik, kes teenivad sellist palka, ei pea tulevikus enam tulumaksu maksma. Ja mis juhtus? Läksin sotsiaalkomisjoni ja esimene seadus, mis vastu võeti, oli madalapalgaliste tulumaksust vabastamine!" kiitis ta ennast.

"Mihklil hakkas igav, see on selge, aga mina võtsin vastu otsuse, et lahkun televisioonist ja ma teadsin, mida seal oodata on ja mida pole. Mul polnud mingeid illusioone. Kui inimene räägib, siis räägib sellest, mida teab, aga kui vaikib, saab kuulda asju, mida ta veel ei tea! Olen aasta läbi selle põhimõtte järgi tegutsenud. Ja neid mänge ning veriseid ja higiseid võitlusi, mida erakondade eestseisuses peetakse, fraktsioonitoas istuvad inimesed ei tea," kinnitas ta käsi südamel.