PUBLIKU SUVERETSEPT: Need kuulsad kitsejuustu-peedid! Anni Arro õpetab, kuidas teha rooga, mis talle hulgaliselt kliente on toonud
Tiivustatuna laulja ja filmimehe Hardi Volmeri Publikule kingitud kreekapärase roa šakšuka valmistamisõpetusest, oleme loonud Suveretsepti rubriigi, kus jagame Teiega tuntud Eesti inimeste lemmikroogi, mis keele alla viivad! Eesti kuulsaim kokapreili Anni Arro on isiklikult vastutav selle eest, et Eesti rahvas jälle peenes restoranis kiluvõileiba tellib ning on lootusetult ära armunud kitsejuustu ja peedi maitsekombinatsiooni. Nii toomegi Sinuni retsepti, mis on ilmunud ka Anni kokaraamatus "Itaalias, Pelgulinnas, Sepamaal...".
Vajalikud koostisosad:
6 peeti, soovitatavalt varrega
120 g kitsejuustu
3 sibulat
oliiviõli
palsamiveiniäädikat
piparmünti
oreganot
peterselli
Valmistamine: Lõika peetidelt varred, nii et külge jääb umbes 10 sentimeetrit. Pese peedid harjaga puhtaks ja lõika sektoriteks. Koori sibulad ja lõika samuti sektoriteks. Aseta vartega peedid ja sibulad ahjuplaadile, piserda oliiviõliga, maitsesta soola, pipra, hakitud piparmündi ja oreganoga. Küpseta 200 kraadi juures aeg-ajalt segades umbes 30 minutit, võta vorm ahjust välja ja puista peale murendatud kitsejuust. Küpseta grillrežiimil veel 10 minutit ehk kuni juust on pealt pruun. Piserda rooga palsamiveiniäädikaga ja puista üle hakitud peterselliga.