"Jack Reacher: Ära mine iial tagasi" põhineb briti krimikirjaniku Lee Childi 2013. aasta romaanil "Never Go Back". Jack Reacheri raamatuid on varsti kokku juba 21. Esimene film põhines Reacheri üheksandal raamatul ning "Ära mine iial tagasi" põhineb kaheksateistkümnendal osal. Õnneks või kahjuks ei alustatud Reacheri raamatute adapteerimisega esimest osast, aga kui seda oleks tehtud, siis oleks teoorias muutnud Tom Cruise'i filmiseeria pea sama pikaks kui Bondi-filmide seeria. Seni 21 raamatut vs. 24 Bondi-filmi.

"Jack Reacher: Ära mine iial tagasi" lavastajatoolis istub Edward Zwick ("Vereteemant"), kellega on Cruise varem koos töötanud "Viimase samurai" ("The Last Samurai") juures. Eelmise osa režissöör Christopher McQuarrie oli hõivatud Cruise'i "Võimatu missioon: Salajane rahvas" lavastamisega. Reacheri seekordseks ekraanipartneriks on Cobie Smulders ("Tasujad", "Kuidas ma kohtusin teie ema").

Jack Reacher naaseb varjudest, et külastada oma kunagise üksuse juhti (Smulders), kuid avastab, et naine on spionaaži eest vahi all, teda ennast süüdistatakse 16 aasta taguses mõrvas ning tal võib olla teismeline tütar. Sisututvustus ja treiler lubab Reacheri elu väga kibedaks teha.

"Jack Reacher: Ära mine iial tagasi" linastub 21. oktoobril.