Mailis Repsi abikaasa Agris Repšs on vandeadvokaat, advokaadibüroo Sorainen partner ja töötab Riias, mistõttu on ta viis päeva nädalas justkui viie lapse üksikema: "Jah, olen küll üksikema, aga mitte emotsionaalselt üksinda. Mul on alati seljatagune ja kui midagi erakorralist peaks juhtuma, on mul abikaasa ja tema vanemad, kes elavad küll Lätis. Kahjuks on mõlemad minu vanemad juba mulla all. Turvatunne on mul aga olemas ja oleme kõik sellise elukorraldusega nii harjunud, et ei oskaks teistsugustest valikutest unistadagi. Kui tulen õhtul koju, jagan oma tähelepanu ainult lastega. Ma ei kujuta ette, kui tähelepanu nõuaks nädala sees ka abikaasa. See on ka põhjus, miks mul saab olla nii palju lapsi."

Presidendiks pürgiv naine tunnistab, et inimlikke ahastushetki esineb ikkal, kuid need on pigem seotud raha kui üksindusega. "Ainult siis, kui on mingid rahaprobleemid. Sest kõik, mida teenime, läheb meie kodude lõputusse ehitusse. Kogu aeg on raha puudu. Ükskõik, mida liigutad, kõik maksab ja sadades eurodes ei arvestata ehituses enam midagi, ainult tuhandetes. Jõuetus tekib siis, kui oled järjekordselt ühe ehitusetapi lõpetanud ja lepid sellega, et järgmise seitsme kuu teenistus läheb ainult ehitajatele. Tahaks ju ka lastega vahel kuhugi sõita, aga sellist võimalust meie perel niipea ei tule," tõdeb Repts.

"Meil on neid pangalaene juba liiga palju. Krediidiasutuste kohalt ma enam ei kvalifitseeru, nii mina kui ka abikaasa oleme väga suurtes laenudes," selgitab Reps oma pere finantsolukorda. "Meil on peale linnas asuva maja ka maakodu ja abikaasal on korter Riia kesklinnas. Praegu oleme jõudnud Nõmme maja ehitustega nii kaugele, et igal lapsel on oma tuba enam-vähem valmis. Ka meie Märjamaa maakodu on ostetud, me ei pärinud seda. Seal ei ole internetti ja elektriühendus on utoopiline, aga lapsed tahavad sinna väga minna. Olenemata sellest, et kemmerg on õues ja vesi kaevus. Suvel elamegi põhiliselt seal."