EKA suvekohvik

Schillingu ajaks veereb Suveaia kõrvale Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini ja sisearhitektuuri osakondade ratastel projektiruum "TIR", kus festivali ajal toimuvad tudengite juhtimisel töötoad. Töötubades õpetatakse huvilistele kohviku rajamist menüü k​ujun​damisest mööbli ehitamiseni. Kõik kavandatu ehitatakse koos osalejatega ka valmis ning suvekohvik “TIR” avab festivalist toibuvale publikule uksed pühapäeva, 3. juuli hommikul kell 10. Kuni kella 13.00i avatu​d kohvikus pakuvad küpsetiste ja kohvi​ga​ turgutust graafilise disaini ​ning​ sisearhitektuuri üliõpilased.

Töised pidustused lastele

Kui emafestival tänavusele juubeliaastale liiga suurt tähelepanu ei ole pööranud, siis lapsi ootavad Suveaia edelanurgas väikesed, ent väsitavad pidustused. Nagu Eestis kombeks, tõmmatakse peole saabujad kõigepealt neile endalegi märkamatult talgutöödele, et saaks ikka naha märjaks ja et kringel pärast pikas lauas magusamini maitseks. Talgud kestavad 15:00 kuni 19:00.


Muusikaprogramm ja Kompaktne Saeketta Lava

Schillingu rahvusvahelisse muusikaprogrammi kuuluvad seekord British Sea Power ja The KVB Inglismaalt, Pinkshinyultrablast Venemaalt, Jaakko Eino Kalevi ja Black Lizard Soomest, The Embassy Rootsist ja Garden City Movement Iisraelist. Eestit esindavad Pastacas, Levski, Öökülm, Mick Pedaja ja SU-MU.

Schilling jätkab ka seekord pealavast erineva meeleoluga kõrvallavade traditsiooni. Varasematel aastatel on väike lisalava kandnud nime Pehulava, Oleg Kosjugini Nimeline Rulalava ja C-lava. Sama rolli täidab sellel aastal Kompaktne Saeketta Lava. Mõõdukalt võssakasvanud kraavipervele kerkival erilaval astuvad üles Pastacas ja Öökülm.

Kuula Schillingu ametlikku helirida ja tutvu esinejatega Spotifys!

Kilingi-Nõmme Suveaia väravad avanevad laupäeval 2. juulil kell 14. Esimene ansambel alustab kell 15 ja viimane lõpetab kell 3 öösel. Täpsema ajakava leiad SIIT.

Festivalipäeva esimesest poolest teeb meeleoluka otseülekande Raadio 2 oma ülekande-bussiga.

Schillingu piletid on müügil Piletilevis ja maksavad kuni 1. juulini (k.a.) 35 € ning festivalipäeval ja väravast ostes 40€ (vabade kohtade olemasolul). Tasuta pääsevad Schillingule kuni 16-aastased (k.a.) lapsed, kes on lubatud festivalile ainult koos saatjaga, samuti invaliidid ja pensionärid (soodustust tõendava dokumendi ettenäitamisel).