Tähelepanelik lugeja läkitas Publiku toimetusele põneva klõpsu Silberauto suuromaniku ja Eesti Energia nõukogu liikme Väino Kaldoja 25.juunil peetud võimsa sünnipäevapeo külaliste nimekirjast, kus teiste kutsutute kõrval (külaliste nimed diskreetsuse huvides vaid toimetusele teada toim.) ilutseb kõige esimesse laudkonda istuma pandud peaministri perekond, kes kõik kannavad ühist perekonnanime Rõivas.

Kas tõesti on vabaabielu tõttu juba aastaid teravat kriitikat kannatanud Rõivas lõpuks ometi oma elukaaslase Luisa Värgi ära kosinud? Või on nimed ühtlustatud puhtalt asjaajamise mugavaks muutmise ja selguse huvides? Ilus on seda igatahes vaadata küll!

Väljavõte Väino Kaldoja sünnipäeva nimekirjast. Foto diskreetsuse huvides tsenseeritud.

Abiellumise kahtlust süvendab veelgi asjaolu, et hiljuti langesid Taavi ja Luisa pärast Võidupüha paraadil klõpsatud paljulubavaid kaadreid järjekordselt kurejuttude küüsi — sedapuhku tõsisemalt kui iial varem, kuna Luisa imeline fuksiapunane kehasse töödeldud kleit andis silmapaistvalt paisunud talje tõttu aimu võimalikust hästihoitud saladusest. Peaministri kantselei pole kuuldusi ei kinnitanud ega ümber lükanud, nentides vaid, et tegu on Taavi Rõivase eraelulise küsimusega, mida ametlikult ei kommenteerita.

Lauljanna Luisa Värk Võidupüha paraadil

Ei saa märkamata jätta veel üht kahtlust tekitavat fakti — hiljuti poseeris Värk eelseisva Õllesummeri promoklipis Iris Janvieri moemajast pärit helehalli kleidiga, mille disainerid ise on välja reklaaminud kui ideaalselt beebiootuseks sobivat rõivast.

Lootusi kütab üles ka asjaolu, et peaminister ise on ajakirjandusele antud kommentaarides tõdenud, et tegelikult on üsna piinlik lugu küll, et nad Luisaga veel ametlikult laulatatud pole. Pikemalt peatuti sellel teemal üle-eelmise aasta aprillis, kui Rõivas pärast peaministriks saamist tõdes traditsioonilise peremudeli pooldajate rahustuseks, et asi liigub õiges suunas. “Küllap ma pean Luisa isale vana kombe kohaselt ikkagi külla minema ja küsima, kas ta on nõus oma tütre mulle naiseks andma,” ütles peaminister. Lisaks ennustas Rõivas eelmise aasta detsembris TV3’le antud intervjuus, et 2016.aastal heliseb Eestis palju pulmakelli ega välistanud, et nende hulgas võivad olla ka ta enda omad.

Tõele au andes tuleb siiski meeles pidada, et tegu pole Luisa jaoks sugugi esimese beebikõlakaga — rõivavalikust ja muutlikust kaalunumbrist lähtuvalt on ajakirjandus ka varasemalt tema taljele teravamat tähelepanu pööranud. Viimati andis peaministri kallim kahtlusteks alust eelmisel aastal Rally Estonia üritusel, mil ta sinise vabalt langeva kleidi alt kõhtu võis aimata. Läinud kevadel kandis ta aga Rootsi kuninglikul visiidil laiema vöökohaga kleiti ning kahel aastal järjest ei õnnestunud tal presidendi vastuvõtul kleiti ja oma nõudlikku figuuri kokku sobitada, andes taas alust tuliseks uudishimuks. Toona naljatles Luisa seejärel aga ka ise usinalt trennifotosid postitades, et võtab end meedia survel tõsiselt käsile

Luisa Värk tütrega üritusel Rally Estonia
Peaministripaar kohtumas Rootsi kroonprintsess Victoria ja tema abikaasa Danieliga.
 Taavi Rõivas ja Luisa Värk, EV 93. aastapäeva presidendi vastuvõtul
 Taavi Rõivas ja Luisa Värk, EV 92. aastapäeva presidendi vastuvõtul

Peaministri kantselei kõrvad jääb Publiku päringutele sedapuhku kurdiks. Loodame siiski parimat — Taavi Rõivas ja Luisa Värk on koos olnud juba 2007.aastast alates ja nende peres sirguvast tütrest Miina Rihannast on kasvanud juba õige suur preili.

Taavi Rõivas perekonnaga üldlaulupeol