Festivali peakorraldaja Villu Veski sõnul on Gilles Petersoni esinemine Muhu saarel tähelepanuväärne sündmus kogu Eesti jaoks: "Muusik, produtsent, mitmete plaadifirmade omanik ja raadio DJ Gilles Peterson on jazzimaailma suurnimi, keda oleme Eestisse esinema oodanud 20 aastat. Nüüd lõpuks on võimalik eesti muusikasõpradel Gillesi imelist muusikat Muhu saarel oma kõrvaga kuulda. Ta on igati vääriline esineja 20. juubelifestivalil!"

Gilles Peterson juhib Suurbritannia rahvusringhäälingus BBC populaarset muusikasaadet BBC 6 Music, kus ta on musitseerinud selliste tuntud nimedega nagu Thom Yorke (Radiohead), Flying Lotus (Brainfeeder), Bobby Womack, Kamasi Washington, Jamie xx, Bonobo & Kate Tempest ja paljud teised tuntud staarid.

Lisaks BBC 6 Music raadioshow’le juhib Peterson ka iganädalast ülemaailmset muusikasaadet, mis on üheaegselt eetris seitsmes riigis.

Muhu saarel toimuv tulevikumuusika festival Juu Jääb tähistab 20. sünnipäeva. Festival algas teisipäeval, 28. juunil ja lõppeb pühapäeval 3. juulil. Kontserdid toimuvad Muhu saarel ja Saaremaal. Festivali pääsmed on müügil Piletilevi müügipunktides.