Terrence Malick ei ole lihtne režissöör. Tema karjääri esimesed filmid "Badlands" (1973) ja "Days of Heaven" (1978) viisid ta koheselt Hollywoodi režissööride kullavaramu hulka, kuid ta pole kunagi olnud Hollywoodi tüüpi lavastaja.

Tema teise ja kolmanda filmi ("The Thin Red Line") vahel oli näiteks 20 aastat. Teda on mõjutanud saksa filosoofi Martin Heideggeri tööd ning see on omakorda tekitanud tema ümber lausa legendaarse pildi mehest, kes ei allu reeglitele.

Malick on näitlejate seas kurikuulus, sest lõikab oma filmidest välja isegi kõige kuulsamaid näitlejaid ning võtete käigus ei saa näitlejad tihtipeale isegi stsenaariumit, sest režissöör soovib näha neid improviseerimas.

Pärast 2011. aasta filmi "Elupuu" ("The Tree of Life") on Malick muutunud väga viljakaks. Viimase viie aasta jooksul on tal valminud neli filmi ning viies film "Radegund" peaks ilmuma käesoleval aastal. "Aja rännak" on olnud töös alates 1970-ndate lõpust ning nüüd jõuab ambitsioonikas dokumentaalfilm lõpuks ka meie kinodesse.

Treileri järgi võib tunduda, et kõik kaadrid on enam-vähem valminud arvutiefektide abil, kuid tegelikult kasutas Malick efektigeeniuste Dan Glassi ("Matrixi" triloogia) ja Douglas Trumbulli ("2001: Kosmoseodüsseia", "Kolmanda astme lähikontaktid", "Blade Runner") abi, et luua kõik kaadrid kosmosest, universumist ja selles toimuvatest protsessidest võimalikult praktiliselt.

"Aja rännak" linastus möödunud aasta oktoobris USA kinodes kahe versioonina - IMAXi lühikeses versioonis luges teksti peale Brad Pitt, tavakinode jaoks mõeldud täispikas versioonis tegi seda Cate Blanchett ja see on ka versioon, mis alustab kinos Artis 10. jaanuaril.