1. Electronic Family festivali on Hollandis peetud alates 2011. aastast. Ürituse peakorraldaja ALDA Events viib igal aastal läbi kuni 40 riigis kokku üle 160 show sh Armin Only, A State Of Trance, I AM Hardwell, Amsterdam Music Festival, millest saab osa rohkem kui 1,5 miljonit inimest. Sündmus toimub esimest korda väljaspool Amsterdami.

2. Festivalil astuvad üles elektroonilise muusika a-kategooria staarid Above & Beyond, Paul van Dyk, Aly & Fila, Cosmic Gate, Feel, Orkidea, Orjan Nilsen ja Shogun.

3. Erikülalisena ja ainsa lauljana astub lavale 42aastane britt Christian Burns, kelle hääl on äratuntav nii Armin van Buureni, Paul van Dyki kui suvel Pärnut külastava DJ Tiesto lugudes.

4. DJ Paul van Dykiga veebruaris toimunud eluohtliku õnnetuse tõttu oli pikka aega õhus artisti Eestisse tulek. Staar kukkus Hollandis Utrechti linnas toimunud State of Trance 750 festivalil lavalt alla ning ta toimetati haiglasse. Paul van Dyk oli ravivoodi külge aheldatud kuid ning polnud kindel, kas ta enam lavalaudadele naaseb. Electron Family festivalil on suur rõõm teda Tallinnas vastu võtta ja fännidel DJ-d terve ning rõõmsana laval näha.

5. 1990ndate lõpul alustanud produtsentide koosluses Above & Beyond teeb kaasa ka soomlane Paavo Siljamäki. Eestisse jõuavad staarid eralennukiga otse Horvaatiast maailma ühelt suurimalt tantsumuusika austajate kogunemiselt Ultra Music Europe, kus nad astuvad üles peaesinejatena.

6. Ainsa eestlasena ja ühtlasi kõige esimese artistina astub festivali lavale DJ Erkki Sarapuu.

7. Electronic Family festival toimub Tallinna lauluväljaku ümber asuval rohealal, lava paigutatakse Mere väravate juurde ning kogu park kujundatakse mugavaks ja mõnusaks äraolemispaigaks, kus koos sõpradega mõnusalt aega veeta. Programm saab alguse südapäeval ning lõpeb pool tundi enne südaööd.

8. Insenerid ettevõtetest 250K ja The Art of Light on interaktiivse kuplikujulise lava spetsiaalselt selle festivali jaoks projekteerinud. Tehnikutel tuleb näha vaeva umbes 700 LED toru ja 200 muu sh laservalgusti paigaldamisel, nähtavuse suurendamiseks on kasutusel ka 200 ruutmeetrit LED ekraani. Eriefektide pealt kokku ei hoita!

9. Ehitusega seotud projektil hoiavad silma peal kiirgusfüüsiku haridusega Alexander Shugaev ja festivali tehniline mänedźer Ilya Piatrouski. Viimane on omandanud tuumafüüsiku eriala, kuid oma tööelus spetsialiseerunud põnevatele valgustuslahendustele. Piatrouski käe all on Minskis valminud erilahendused mitmetele kontsertidele ja projektidele nagu näiteks Armin Only, Cirque du Soleil, Robbie Williams, Depeche Mode, The Prodigy ja paljud teised.

10. Idee Hollandi kogemus eestlastele koju kätte tuua sündis Peterburist pärit Vladislav Aleksandrovi ja tema Minski sõbra Alexander Shugaevi peades. Viimane on hollandlastega koostööd teinud varemgi.

11. Sündmuse menüüst leiab meelepärase ka kõige nõudlikum gurmaan. Korraldajad teevad selleks koostööd mitmete Tallinna Tänavatoidufestivalil osalenud ettevõtetega.

12. Amsterdami eeskujul on festivalil kasutusel tavapärasest erinev maksesüsteem, mis tagab sujuvama teeninduse ja lühikese ooteaja. Kaupade eest saavad külastajad tasuda spetsiaalselt festivali jaoks loodud žetoonidega, mida saab soetada sündmuse alal olevatest kassadest.