Baltoscandal on kaasaegse teatri ja etenduskunstide pidu, mis lisaks tihedale etendusprogrammile sisaldab vestlusi, töötubasid, muusikat, traditsioonilist jalgpallimatši ning palju muud. Põhiprogrammis on 12 lavastust 11 riigist ning 4 päeva jooksul saab näha 22 etendust. Festivali kunstiline juht on Priit Raud.

Festivalil astuvad üles Philippe Quesne ja Encyclopédie de la parole / Joris Lacoste Prantsusmaalt, Ivana Müller Horvaatiast, *MELK PROD. / Marco Berrettini Šveitsist, Showcase Beat Le Mot Saksamaalt, Erna Ómarsdóttir ja Valdimar Jóhannsson Islandilt, Tim Etchells Suurbritanniast, Dead Centre / Bush Moukarzel ja Ben Kidd Iirimaalt ning Teater NO99 / Ene-Liis Semper, Tartu Uus Teater / Kompanii NII / Renate Keerd ja Lond Malmborg Eestist. Eriprojektina esietendub lavastus Belgia koreograafi Andros Zinz-Browne ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite koostöös.

Festivali kunstilise juhi Priit Raua sõnul on praegu maailmas toimuv mõjutanud selleaastast festivali enam kui eelmisi. Tänavune Baltoscandal on ehk mängulisem kui eelmised ja lavastused vähem intensiivsed. See jätab vaatajale rohkem aega ja ruumi mõelda. Ei ole vaja teha kiireid otsuseid ja liigutusi. Etenduskunsti liikidest on kõige tugevamini esindatud teater ning muusikateatrit, tantsu või performance' it on vähem.

Festivali toimumise päevadel sõidab Tallinna ja Rakvere vahel tasuta festivali buss. Pääs bussile on elavas järjekorras, täpne bussigraafik asub festivali kodulehel. Kuna mitmed etendused on juba välja müüdud, soovitame piletid soovitud etendustele soetada aegsasti. Igal õhtul pärast viimase etenduse lõppu käivitub Baltoscandali festivali klubi, kus astuvad üles erinevad esinejad. Sissepääs klubisse on sama päeva etenduse pileti alusel. 2.-24. juulil toimub Rakveres ka rahvusvaheline kaasaegse kunsti näitus Kilomeeter Skulptuuri, mis sel aastal mängib ideega monumentidest ning mille raames toimuvad giidiga näitusetuurid.

Baltoscandal festivali 2016 toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, Rakvere linn, Nextstep ja Euroopa Liidu programm Kultuur, Institute Francais, Pro Helvetia, Kulturesstiftung des Bundes, Culture Ireland, Go Buss, Black Box Production jt.

14. Baltoscandal festival toimub 6.-9. juulil Rakveres. Festivali etenduste piletid on müügil Rakvere Teatri kassas ning Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides.

Lisainfo ja festivali kava www.baltoscandal.ee