2017. aasta 9. juunil linastuv uus "Muumia" ei seostu Brendan Fraser'i "Muumia" ("Muumia", "Muumia tagasitulek", "Muumia: Draakonkeisri hauakamber") triloogiaga ega 1932. aasta klassikalise filmiga Boris Karloffiga peaosas. Kõik nimetatud filmid on küll tootnud Universal, kuid esialgse info põhjal pole stuudiol plaanis erinevaid versioone samast tegelasest omavahel kokku siduda.

Varasemalt on muumia rollis olnud juba mainitud Boris Karloff ning uuemast ajast ka Arnold Vosloo. Nüüd astub meeste ridadesse hoopis naine - filmide "Kingsman: Salateenistus" ja "Star Trek tundmatusse" üks staaridest Sofia Boutella. Seekordne muumia ei erine motiivide poolest eelnevatest - ta ärkab ka seekord surmaunest, et tuua häving ja kaos inimeste maailma.

Boutella muumia kostüümis Londoni võtteplatsil:

Vaata veel pilte SIIT.

Filmi režissöör on Alex Kurtzman ("Otse pimedusse - Star Trek Into Darkness" stsenarist) ning stsenaariumi kirjutas Jon Spaihts ("Prometheuse", "Doctor Strange").

Teiste näitlejate hulka kuuluvad Annabelle Wallis ("Annabelle "), Jake Johnson ("Jurassic World: Sauruste maailm"), Courtney B. Vance ("Terminaator Genisys") ning Russell Crowe asub Dr. Henry Jekylli rolli, et juhatada sisse järgmine film, mis hakkab tõenäoliselt lahkama Dr. Jekylli ja Mr. Hyde'i kummalist juhtumit.