Klassikalise muusika rokkstaarina tuntud André Rieu astub juulikuu lõpus üles keskaegsel Maastrichti väljakul, et ette kanda iga-aastaseks traditsiooniks kujunenud suvekontsert. André Rieu koos Johann Straussi orkestriga annavad kontserdi, kus osalevad mitmed maailmatasemel üllatusesinejad ja soololauljad.

André Rieu sõnul tõotab Maastrichti kontsertetendus tulla üllatusterohke pakkudes elamusi nii klassikalise kui popmuusika austajatele kogu maailmas. "Igal aastal püüame leida uusi lahendusi, kuidas mu kodulinna maagiat paremini maailmale edasi anda. Tahame seekordsest kontserdist teha erakordse elamuse nii neile, kes Maastrichti linnamüüride vahele tulla on otsustanud kui ka neile, kes on meiega kinosaalides üle kogu maailma," ütles Rieu. "Kontsert on sobiv igas vanuses muusikasõbrale tänu oma humoorikatele ja lõbusatele nüanssidele."

André Rieu on varem esinenud ka Eestis. 2014. aasta suvel Saku Suurhallis antud kontserdil astus üles ka armastatud laulja Ott Lepland. Eesti kontserdil võttis Rieu publiku rõõmuks ootamatult repertuaari ka "Saaremaa valsi", mis tuli publiku rõõmuks esitamisele koguni kaks korda.

Maastrichti suvekontserdi ülekanne linastub nii Tallinnas Coca-Cola Plazas kui ka Tartu kinos Ekraan laupäeval, 23. juulil kell 21.00. Kontsert kestab 3 tundi (koos 15-minutilise vaheajaga). Sõnalised osad on inglise ja hollandi keeles ingliskeelsete subtiitritega. Ülekanne on salvestatud paar päeva enne kinolinastust.

Infot kinoülekande kohta leiab SIIT.
Kontserdi tutvustust saab vaadata SIIT.

André Rieu Maastrichti suvekontsert